Καταναλωτές: «Πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη» τα μέτρα της Κυβέρνησης 

«Εδώ που φτάσαμε κάθε βοήθεια την χρειαζόμαστε. Για μερικά ή πολλά νοικοκυριά αυτή η βοήθεια είναι θέμα επιβίωσης», ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ

Ως «πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη», χαρακτήρισε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επέκταση των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης. 

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Δρουσιώτης, εμφανώς ικανοποιημένος, ανέφερε πως ανέμεναν να υπάρξει παράταση των μέτρων για άλλους δύο μήνες, ωστόσο, η απόφαση για παράταση τεσσάρων μηνών της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη μέχρι τις 30/9/2024 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ο κ. Δρουσιώτης είπε πως είναι επίσης, μία ευχάριστη εξέλιξη, καλοδεχούμενη από τους καταναλωτές. «Εδώ που φτάσαμε κάθε βοήθεια την χρειαζόμαστε για μερικά ή πολλά νοικοκυριά αυτή η βοήθεια είναι θέμα επιβίωσης», σημείωσε. 

Επιπρόσθετα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η πίεση της κοινωνίας και η δημοσιότητα, ήταν αυτά που ώθησαν την Κυβέρνηση να πάρει την «ευχάριστη απόφαση», ευχαριστώντας τα ΜΜΕ. 

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την επέκταση των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας και συγκεκριμένα την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα για τους μήνες Ιούλιο 2024 - Οκτώβριο 2024 και την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη.

Υπουργικό: Άναψε πράσινο για επέκταση των μέτρων κατά της ακρίβειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ