Αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό για επέκταση μέτρων στήριξης σε ρεύμα και τρόφιμα

Η επέκταση των μέτρων ενδέχεται να αφορά περίοδο δύο μηνών και αναμένεται να επανεξεταστεί μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, υπό το πρίσμα των σχετικών υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επέκταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, μέσω κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και μειωμένου ΦΠΑ για τρόφιμα, καθώς και το ζήτημα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους στην Πάφο, θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το διάταγμα για την εφαρμογή των μέτρων εκπνέει στο τέλος του μήνα και, όπως δήλωσε στο Τρίτο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, αναμένεται σήμερα να αποφασίσει παράταση του.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ, η επέκταση των μέτρων ενδέχεται να αφορά περίοδο δύο μηνών και αναμένεται να επανεξεταστεί μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, υπό το πρίσμα των σχετικών υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εκτιμά ότι το όφελος στον καταναλωτή, από την εφαρμογή του μηδενικού συντελεστή σε 11 κατηγορίες προϊόντων, είναι μεταξύ 7 και 8 ευρώ σε αγορές περίπου 90 ευρώ.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026.

Διαβάστε επίσης: Άφησαν ελεύθερο Σύριο κατηγορούμενο για διακίνηση λόγω…συνωνυμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ