Νέο κάλεσμα για μελλοντικούς επιχειρηματίες - Ανοίγει σχέδιο χορηγιών €20 εκ.

Ανακοινώθηκε το νέο Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Νέας Επιχειρηματικής δραστηριότητας, το οποίο προσφέρει έως και €120.000 ευρώ σε νέους και νέες για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης – Πότε ανοίγει και μέχρι πότε θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι

Ανοίγει ξανά το Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας, όπως ανακοίνωσε στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου. Αυτή η πολυαναμενόμενη πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων ανδρών και γυναικών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, αξιοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία, την κατάρτιση, τα ταλέντα και τα επιχειρηματικά τους πλάνα, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δεύτερης αυτής πρόσκλησης ανέρχεται στα €20 εκατομμύρια και αφορά άνεργους ή μισθωτούς που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα τουλάχιστον για 6 μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής της πρότασής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί μέχρι €120.000, καλύπτοντας το 60% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν έως €120.000 και να επενδύσουν επιπλέον ποσά για να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα αυτό αφορά νέους και νέες ηλικίας 18-29 ετών, άνδρες ηλικίας 30-50 ετών και γυναίκες ηλικίας 30-55 ετών.

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία αυτού του προγράμματος, αναφέροντας ότι πολλοί νέοι και νέες περίμεναν αυτή την ευκαιρία για μήνες. Το νέο Σχέδιο Χορηγιών θα παραμείνει ανοιχτό για αιτήσεις από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς νέους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν αυτήν την οικονομική ενίσχυση και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά μέτρων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο αυτό Σχέδιο θα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μέτρα για την προώθηση της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να πάρουν την πρωτοβουλία και να εισέλθουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Οι αιτήσεις και τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://fundingapps.meci.gov.cy, χρησιμοποιώντας τους φυλλομετρητές Chrome, Firefox και Edge.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η σειρά προτεραιότητας θα καθορίζεται με βάση τη σειρά υποβολής των προτάσεων (άμεση αξιολόγηση) και το ανώτατο ποσό εγκρίσεων δεν θα ξεπεράσει τον διαθέσιμο προϋπολογισμό της Πρόσκλησης. Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα θεωρούνται επιλαχούσες και θα εξεταστούν με τη σειρά υποβολής τους, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν εξοικονομήσεις που θα προκύψουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό του Σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, το Υπόδειγμα Εντύπου Αίτησης, καθώς και άλλα απαιτούμενα έντυπα ή έγγραφα, από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα τηλέφωνα 22867178/156/317/109/194.

Διαβάστε επίσης: Κ. Κουμής: Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης προς την Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ