Σε απευθείας δίκη ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας - Ποτ πουρί κατηγοριών

Ο κ. Ζανέττου αντιμετωπίζει αδικήματα, που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 12 Ιουλίου, παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρήστο Ζανέττου.

Ο κ. Ζανέττου αντιμετωπίζει αδικήματα, που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων. Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούν υπόθεση εξασφάλισης ευρωπαϊκής χορηγίας €765.000 για αναβάθμιση ξενοδοχείου.

Ο Δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι τις 21 Ιουνίου ο κ. Ζανέττου θα υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μέχρι την 12η Ιουλίου, ημέρα που θα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδίκου, θα υπογράψει για το ίδιο ποσό, αξιόχρεος εγγυητής.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για ερμηνεία του νέου Νόμου που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, για το κατά πόσον πρέπει ή όχι να τεθεί σε αργία, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ζανέττος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου επανεξελέγη Δήμαρχος Αγίας Νάπας με ποσοτό 54,1%

.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ένας Κύπριος στον νέο κατάλογο αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ