Παραχώρηση δενδρυλλίων σε μελισσοκόμους που πλήγηκαν από πυρκαγιά στον Αρακαπά

Η πρόταση εγκρίθηκε κατόπιν πρότασης της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την Τετάρτη, τη συμπερίληψη των μελισσοκόμων που είναι μόνιμοι κάτοικοι στις κοινότητες που πλήγηκαν από την καταστρεπτική πυρκαγιά του Αρακαπά, στους δικαιούχους του «Προγράμματος Δενδροφυτεύσεων, με στόχο την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργικού, η πρόταση εγκρίθηκε κατόπιν πρότασης της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου.

Σύμφωνα με το εν λόγω Πρόγραμμα εγκρίνεται σε ετήσια βάση, η δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων από τα φυτώρια του Τμήματος Δασών προς συγκεκριμένους φορείς και οργανωμένα σύνολα για σκοπούς υλοποίησης προγραμμάτων δενδροφύτευσης.

Στόχος της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η όσον το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση της βλάστησης των πληγέντων κοινοτήτων, αλλά και η στήριξη των μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές προς αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αρακαπά.

Ο κάθε δικαιούχος μελισσοκόμος θα μπορεί να διεκδικήσει δωρεάν μέχρι τρία 3 μελισσοκομικά φυτά της κυπριακής χλωρίδας ανά κυψέλη, με μέγιστο αριθμό τα τριακόσια φυτά ανά μελισσοκόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Τμήμα Δασών στο τηλέφωνο 22 805511.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Έρχεται χαράτσι σε SUV και στα βαριά ΙΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ