Αυξήσεις για το επίδομα τέκνου - Πότε καταβάλλεται

«Ανάσα» για τα νοικοκυριά - Ποια άλλα επιδόματα θα δοθούν

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόσθετη αύξηση 5% στο Επίδομα Τέκνου και η ένταξη στο Επίδομα φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο πληροφορεί παράλληλα το κοινό ότι η καταβολή του Επιδόματος Τέκνου, για το 2024, θα ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου του 2024 για τους δικαιούχους με ένα ή δυο παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του. το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας σημειώνει ότι το Επίδομα Τέκνου επιδέχεται της πλήρους εφαρμογής της Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA) και ως εκ τούτου σημειώνει αύξηση για φέτος κατά 3,66%.

Διευκρινίζει, εξάλλου, ότι οι υφιστάμενοι δικαιούχοι του Επιδόματος Τέκνου δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2024. Ηλεκτρονική αίτηση χρειάζεται να υποβάλουν οι νέοι δικαιούχοι μέσω του CYLogin (https://www.gov.cy), σε ημερομηνίες οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε πέραν της αύξησης λόγω ΑΤΑ, επιπλέον αύξηση στο Επίδομα Τέκνου κατά 5%, καθώς και την ένταξη των φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών στο Επίδομα Τέκνου με την καταβολή του 50% του Επιδόματος Τέκνου.

Οι πιο πάνω αποφάσεις έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και ακολουθεί η διαδικασία ενώπιον της Βουλής, ενώ θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 01/01/2024.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε τη στήριξη των δικαιούχων του Επιδόματος Τέκνου με συγκεκριμένα κριτήρια, οι οποίοι έλαβαν στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού εφάπαξ οικονομική στήριξη, ενώ την ίδια στήριξη με άλλα κριτήρια έλαβαν και μονογονεϊκές οικογένειες.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 31 Μαΐου του 2024 καταβάλλεται, επίσης, το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας, για το οποίο η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αποφάσισε τον Μάιο του 2023 αύξηση σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, από την οποία επωφελούνται πέραν των 16 χιλιάδων πολύτεκνων μητέρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΙδΕΚ: Κουπόνια Καινοτομίας €10.000 για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ