Γεν. Δ/ντης ΟΕΒ: «Ναι» στο πλαίσιο στελέχωσης αγοράς εργασίας, αλλά με όρια

Η ΟΕΒ αποφάσισε να αποδεχθεί το πλαίσιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας

Στην απόφαση να αποδεχθεί το πλαίσιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την στελέχωση της αγοράς εργασίας και να θέσει και να επεξηγήσει τα όρια της, κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης η εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Μιχάλης Αντωνίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνίου είπε ότι η ΟΕΒ θα ενημερώσει την Παρασκευή τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου ότι αποδέχεται το πλαίσιο και θα θέσει και εξηγήσει τα όρια μέσα στα οποία θα μπορεί να κινηθεί η Ομοσπονδία σε σχέση με τον τρόπο υλοποίησης του πλαισίου.

Επίσης, ο κ. Αντωνίου είπε ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της ΟΕΒ, η εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τον ενημέρωσε ότι θα αποδεχθεί το πλαίσιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εξήγησε ποια είναι τα όρια της σε σχέση με τον τρόπο υλοποίησης του πλαισίου.

Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της μεσολάβησης του Υπουργού Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των ηγεσιών των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων και κατατέθηκε μεσολαβητική πρόταση από τον Υπουργό, για την οποία αναμένονται οι τελικές τοποθετήσεις.

Όπως δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας, επιδίωξη είναι να πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση εντός των επόμενων ημερών, μετά την προγραμματισμένη συνεδρία των συλλογικών οργάνων της ΟΕΒ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Από την Α9 στην Α16 μια προαγωγή και €40.000 δρόμος στη Νομική Υπηρεσία 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ