ΑΤΜ σε χωριά: «Είναι απαίτηση και όχι αίτημα των ηλικιωμένων προς τις τράπεζες»

Απογοήτευση του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας για την άρνηση των τραπεζών να τοποθετήσουν ΑΤΜ σε απομακρυσμένες περιοχές - Οι ηλικιωμένοι απαιτούν και τη δημιουργία υποκαταστημάτων που να τους εξυπηρετούν

Απογοήτευση και δυσαρέσκεια εκφράζει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου για την άρνηση των τραπεζών να τοποθετήσουν Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι αυτή η άρνηση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις ζωές των ηλικιωμένων μετά και το κλείσιμο των συνεργατικών που υπήρχαν σε μεγάλες κοινότητες και των τραπεζικών υποκαταστημάτων. "Οι τράπεζες φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στην απαίτηση των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών", αναφέρουν, σημειώνοντας ότι με τη στάση τους οι τράπεζες "εγκλωβίζουν" τους ηλικιωμένους γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξυπηρετηθούν, έστω και αν οι τράπεζες προωθούν την υπηρεσία «cash-back» την οποία εφαρμόζουν λίγες επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές.

"Είναι απαίτηση και όχι αίτημα των ηλικιωμένων προς τις τράπεζες" να αρχίσουν να δίνουν πίσω στην κοινωνία της Κύπρου και να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Σημειώνουν ότι οι ηλικιωμένοι απαιτούν όχι μόνο νέες αυτόματες ταμειακές μηχανές αλλά και τη δημιουργία υποκαταστημάτων που να τους εξυπηρετούν, γιατί η πλειονότητα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Ζητά από την πολιτεία να "υποχρεώσει" τις τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών και καλεί τον Υπουργό Οικονομικών, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Διοικητική της Κεντρικής Τράπεζας, Επιτρόπους και επιτροπές που έχουν άμεση σχέση με το τραπεζικό σύστημα να πιέσουν τις τράπεζες και να βρουν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Είδος υπό εξαφάνιση τα μετρητά – «Αλλάζουν χωριό για να τραβήξουν λεφτά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ