Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ επανεξελέγη ο Νίκος Γρηγορίου

Ποιοι απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας

Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ επανεξελέγη την Τετάρτη ο Νίκος Γρηγορίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ -ΠΕΟ, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με επιτυχία οι εργασίες του 10ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων από όλο το φάσμα τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται η Συντεχνία.

Μέσα από παραγωγική συζήτηση, αναφέρεται, οι σύνεδροι εκτίμησαν την πορεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ την 5ετία που προηγήθηκε και έθεσαν τους νέους στόχους της Συντεχνίας, ενέκριναν κείμενο Απόφασης του Συνεδρίου και εξέλεξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, το οποίο εξέλεξε το νέο Γενικό Γραμματέα της.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Το νέο Δ.Σ. της Συντεχνίας απαρτίζουν οι: Νίκος Γρηγορίου, Σίμος Ευτυχίου, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Δημήτρης Αντωνιάδης, Νικόλας Πέτρου, Ανδρέας Γεωργίου, Δήμητρα Γεωργίου, Χαράλαμπος Ιακώβου, Πέτρος Νεοφύτου, Χρυστάλλα Μαραθεύτη, Στέλιος Παπαπέτρου, Μαρία Χατζηαντωνίου, Δήμητρα Χατζηαντωνίου, Μάριος Καλλής, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, Αλέκος Ακονάς, Κυριάκος Πύργος, Χρίστος Σκαρπάρης, Κώστας Κωνσταντίνου, Δώρος Χαριλάου, Αντώνης Λαζάρου, Δημήτρης Επιφανείου, Πέτρος Κουζάρης, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Δήμητρα Χατζηγεωργίου, Χρίστος Κωνσταντίνου, Νίκος Καρατζιάς, Πέτρος Πετεβίνου, Γιαννάκης Αντωνίου, Χρίστος Έρδας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Μιχάλης Πούρος, Λευτέρης Πολυδώρου, Πέτρος Κουλέρμου, Γεωργία Κλεοβούλου, Αιμίλιος Ευσταθίου, Πέτρος Προκοπίου, Ανδρέας Γρηγορίου, Λευτέρης Πατσαλής, Άλκης Αλκιβιάδης, Δημήτρης Σαββίδης, Ανδρέας Αβραάμ, Γαβριέλλα Γαβριήλ.

Το νέο Δ.Σ. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία και επανεξέλεξε ως Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ τον Νίκο Γρηγορίου.

Στην Απόφαση σημειώνεται ότι οι Σύνεδροι του 10ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καταδίκασαν τον πόλεμο ως μέσο λύσης διαφορών και ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των πολέμων σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. 

Κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επικράτηση της ειρήνης και σε καμιά περίπτωση να μην συμβάλλουν στη συντήρηση των πολέμων με την οικονομική υποστήριξη ή παροχή στρατιωτικού υλικού στις Κυβερνήσεις της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απουσία ουσιαστικών εξελίξεων στο Κυπριακό και σημείωσαν ότι "ως ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ  θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια μαζί με τα προοδευτικά τουρκοκυπριακά συνδικάτα με τα οποία έχουμε αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας και κοινή δράση εδώ και χρόνια, να στηρίζουμε τη διαδικασία των συνομιλιών, με στόχο την ειρηνική συμβίωση, σε μια επανενωμένη πατρίδα».

Οι σύνεδροι εξουσιοδότησαν το νέο Δ.Σ. να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ΠΕΟ «ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μειώνοντας το βιοτικό επίπεδο και την αγοραστική δύναμη των μισθών».

Αποφάσισαν ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ θα συνεχίσει να αντιπαλεύει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και ότι θα αντιδρά οργανωμένα, δυναμικά και αποφασιστικά  σε κάθε νέα συγκεκριμένη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση και παράλληλα θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των Οργανισμών και θα εντείνουν την προσπάθεια τους για εκσυγχρονισμό τους.

Υιοθέτησαν τις θέσεις και στόχους της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν και καταγράφονται στην έκθεση δράσης και ταυτόχρονα αποφάσισαν ότι θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ώστε να διασφαλίζεται η σωστή εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ δεν θα διστάσει να παρέμβει και να δημοσιοποιήσει τη διαφοροποίηση της, τόνισαν. 

Εξέφρασαν την ετοιμότητα να εντείνουν τον αγώνα για την αποτροπή της ευρείας εισαγωγής στη δημόσια υπηρεσία και στους οργανισμούς της μεθόδου της αγοράς υπηρεσιών, των προσωπικών συμβολαίων και της ανασφάλιστης εργασίας, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συνεχίζεται δυστυχώς και από τη σημερινή Κυβέρνηση».

Αποφάσισε ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θα συνεχίσει μέσα στα πλαίσια των ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων να επιδιώκει τη συνομολόγηση παγκύπριων συλλογικών συμβάσεων κατά κλάδο και την ενιαιοποίηση, όπου κρίνεται αναγκαίο, των συλλογικών συμβάσεων υπαλληλικού και εργατικού προσωπικού.

Αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα για πλήρη ρύθμιση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων αορίστου χρόνου, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας για προαγωγή και μισθολογική ανέλιξή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, οι σύνεδροι επικροτούν τη στρατηγική αναβάθμισης των διεθνών σχέσεων της Συντεχνίας και τη προσπάθεια συμβολή της στην ενίσχυση του Περιφερειακού και Παγκόσμιου αγώνα, στην ταξική πάλη για εργασιακά δικαιώματα, δικαιοσύνη, ευημερία για ένα καλύτερο χωρίς εκμετάλλευση κόσμο.

Ταυτόχρονα, η Συντεχνία καλείται να συνεχίσει τις στενές σχέσεις συνεργασίας με την τ/κοργάνωση BES. Προέβηκαν στην εκτίμηση ότι η πλούσια πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα της Συντεχνίας συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων της.

Το Συνέδριο, "λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες και την επίθεση που δέχτηκε το συνδικαλιστικό κίνημα συζήτησε διεξοδικά τα θέματα οργανωτικής συγκρότησης και ανάπτυξης καθώς επίσης της ενότητας και συνοχής των εργαζομένων" και αποφάσισε, τέλος, όπως εντείνει την προσπάθεια για καλύτερη λειτουργία, επαφή με τους εργαζόμενους, ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή όλων των μελών στη δράση της Συντεχνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Συμμετείχαν 25 άτομα στο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης της ΚΕΔΙΠΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ