ΥΠΟΙΚ για ηλεκτρική διασύνδεση: Θα τοποθετηθούμε όταν λάβουμε τεκμηριωμένο αίτημα

Το Υπουργείο κάνει λόγο για αυτόκλητους και μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους του Υπουργού Οικονομικών που προβαίνουν συνεχώς σε δηλώσεις

Για αυτόκλητους και μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι προβαίνουν συνεχώς σε δηλώσεις σε σχέση με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου κάνει λόγο το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση του, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει υψηλό κόστος επένδυσης επηρεάζει ολιστικά τη στρατηγική ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η λεπτομερής εξέταση όλων των πτυχών του. Για να προσθέσει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα τοποθετηθεί, αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου, όταν τεθεί ενώπιόν του τεκμηριωμένο αίτημα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Αναφορικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου και σε συνέχεια συνεχών και επαναλαμβανόμενων δηλώσεων που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, από αυτόκλητους μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους του Υπουργού Οικονομικών ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι, αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου στον φορέα υλοποίησης Great Sea Interconnector, βρίσκεται εν ισχύ πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία αντιπροσωπεύει τα πραγματικά δεδομένα και θέτει τις ασφαλιστικές δικλείδες για προστασία των συμφερόντων του φορολογούμενου πολίτη.  

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης έχει υψηλό κόστος επένδυσης επηρεάζει ολιστικά τη στρατηγική ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η λεπτομερής εξέταση όλων των πτυχών του στη βάση ανεξάρτητων μελετών και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων προς όφελος του κύπριου καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας. Διαρκείς, αυθαίρετες δηλώσεις δεν συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα τοποθετηθεί, αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου, όταν τεθεί ενώπιόν του τεκμηριωμένο αίτημα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για το λιμάνι Λάρνακας: «Το κράτος δεν εκβιάζεται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ