Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για το λιμάνι Λάρνακας: «Το κράτος δεν εκβιάζεται»

Έχει μιλήσει με τον Υπουργό Μεταφορών και ζήτησε να διευθετηθεί συνάντηση με την εταιρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το κράτος δεν εκβιάζεται και ότι, στο θέμα του έργου ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, συμφωνεί απόλυτα με όσα διακηρύσσει δημόσια ο Δήμος Λάρνακας και το σύνολο των βουλευτών της πόλης.

Πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει με τον υπουργό Μεταφορών και ότι έχει ζητήσει να διευθετηθεί συνάντηση με την εταιρία.

"Είμαι έτοιμος", είπε, "να συζητήσω, να ακούσω τις προσεγγίσεις και να καταλήξω σε λύσεις, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου".

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλούσε κατά την τελετή των εγκαινίων ονοματοδότησης του κοινοτικού σταδίου Βορόκληνης σε Δημοτικό Στάδιο "Κυριάκος Χρίστου", στη μνήμη του μοναδικού αγνοουμένου της κοινότητας.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εμπλακεί προσωπικά για επίλυση των θεμάτων που φαίνεται να προκύπτουν, για το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας της πόλης.

Υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί νέα παράταση στην υλοποίηση του έργου, αναφέροντας ότι από την αρχή στήριξε το έργο και είχε σημαντικές παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων που προέκυπταν.

"Ο Δήμος Λάρνακας", τονίζεται, "παραμένει τυπικός στις υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης του έργου και διαβεβαιώνει για την πρόθεσή του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξει την υλοποίηση του έργου, με κάθε δυνατό μέσο"

ΡΙΚ

Διαβάστε επίσης: Λάρνακα: Στον αέρα η επένδυση «μαμούθ» στο λιμάνι - Επτασφράγιστο μυστικό η σύμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ