Αποκλειστικό: Deal στην Ελληνική Τράπεζα - Μεγαλομέτοχος η Eurobank

Αλλάζει ο χάρτης της μετοχικής δομής της Ελληνικής Τράπεζας. Το Deal ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα αφού πλέον αλλάζει ο κύριος παίκτης και μεγαλομέτοχος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας του τόπου.

Το Economy Today αποκαλύπτει ότι τις τελευταίες ώρες έχει κλείσει το deal εξαγοράς της πλειοψηφίας του πακέτου μετοχών, που ως σήμερα ήταν στην κατοχή της Wargaming, από την Eurobank.

Πλέον η Eurobank μετατρέπεται στον κύριο παίκτη και μεγαλύτερο μέτοχο του Οργανισμού, αφού, ενώ ως σήμερα κατείχε το 12,6% των συνολικών μετοχών της Τράπεζας το ποσοστό συμμετοχής της αναμένεται να προσεγγίσει το 30%.

Η Eurobank προχώρησε στην αγορά του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών που κατείχε ως πρότινος η Wargaming που αντιστοιχούσε στο 20,61%.

Σημειώνουμε ότι η Wargaming παραμένει στα της Ελληνικής Τράπεζας αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό.

Ως εκ τούτου η Eurobank θα έχει με την ολοκλήρωση του deal ποσοστό που προσεγγίζει το 30% των μετοχών – δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Άτομα που σχετίζονται με ζητήματα του τραπεζικού τομέα και της κυπριακής οικονομίας αναφέρουν ότι η εν λόγω κίνηση σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα όσο και ευρύτερα στην κυπριακή οικονομία.

Σημειώνουμε ότι κατά το σημερινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου η τιμή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας ανερχόταν στο 1,23 ευρώ.

Δηλαδή το τεράστιο deal ανάμεσα σε Eurobank και Wargaming ξεπερνά σε αξία τα 100 εκατομμύρια ευρώ αν υπολογιστεί ότι αφορά περίπου 80 εκατομμύρια μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τα εμπλεκόμενα μέρη της επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ