Οι επικεφαλής δικηγόρων και λογιστών ενώπιον Ερευνητικής για τα "χρυσά διαβατήρια"

Συνεχίζονται οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις με τον Χρίστο Κληρίδη και τον Κυριάκο Ιορδάνους.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Μετά την κατάθεση του Αρχιεπισκόπου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ' εξαίρεση πολιτογραφήσεις μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, σειρά στη διαδικασία παίρνουν οι επικεφαλής των συλλόγων των δικηγόρων και των λογιστών.

Καταθέτουν σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο Πρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου Κυριάκος Ιορδάνους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι σημερινές καταθέσεις των δύο, λόγω της ιδιαίτερης εμπλοκής που φέρεται να έχουν τα μέλη των δύο συλλόγων με την ιδιότητά τους ως πάροχοι-διαμεσολαβητές της διαδιακασίας των πολιτογραφήσεων.

Κατά τις προηγούμενες καταθέσεις των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην διαδικασία, αφέθηκε να νοηθεί ότι οι κάποιοι πάροχοι είχαν λειτουργήσει κατά παράβαση των διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κληρίδης είχε δηλώσει τους προηγούμενους μήνες και μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ότι περίπου 20 δικηγορικά τα οποία αναφέρονται στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή καθώς και στο Πόρισμα της τριμελούς επιτροπής υπό την αιγίδα της κ. Καλογήρου είναι υπό διερεύνηση.

Αναμένεται ότι όσα θα λεχθούν από τον κ. Ιορδάνους να υποβοηθήσουν το έργο της Επιτροπής μετά τις αναφορές που υπήρξαν κατά τις προηγούμενες καταθέσεις αλλά και τα πορίσματα που έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν το ρόλο των ελεγκτικών οίκων και επαγγελματιών του κλάδου.

Οι δύο ακροαματικές διαδικασίες θα διεξαχθούν στον ισόγειο χώρο του πρώην Ξενοδοχείου «Φιλοξενία» στην αίθουσα “Jean Monnet”, με τον Χρίστο Κληρίδη να καταθέτει στις 10 το πρωί και τον Κυριάκο Ιορδάνους να ακολουθεί στις 12 το μεσημέρι.

Το Economy Today θα καταγράφει λεπτό προς λεπτό την ακροαματική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ