Υπ. Εσωτερικών: Δεν υπάρχει ρήξη με την Ελεγκτική Υπηρεσία

Μιλώντας στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Νίκος Νουρής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ούτε αντιδικία με την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ούτε αντιδικία και καμία ρήξη ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Νίκος Νουρής ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ακολούθησε την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τη μη παράδοση στην Ελεγκτική Υπηρεσία των επιπλέον ζητηθέντων στοιχείων, σημειώνοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε ξεκάθαρα διάθεση βελτίωσης του Προγράμματος, το οποίο είχε ξεκινήσει χωρίς κανένα πλαίσιο, θέτοντας τα τελευταία χρόνια αυστηρές δικλείδες ασφαλείας, διαψεύδοντας όσους αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε αφήσει να εξελιχτούν οι πολιτογραφήσεις σε ένα τεράστιο πάρτι.

Ο κ. Νουρής πρόσθεσε ότι τα οικονομικά κριτήρια του Προγράμματος είχαν μειωθεί με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, για την ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας το γεγονός ότι δικαιούχοι ήταν επίσης άτομα των οποίων κουρεύτηκαν οι καταθέσεις, στην προσπάθεια εξευμενισμού τους

Για όσους προβάλλουν διαφωνίες στην λειτουργία του προγράμματος, κυρίως εντός της Βουλής, μπορούσαν να εκφράσουν την διαφωνία τους τον προηγούμενο Ιούλη καταψηφίζοντας το πρόγραμμα, κάτι το οποίο δεν έπραξαν. Αντιθέτως δεν είχαν εγγράψει καν στην συνεδρία ούτε τους συγκεκριμένους προβληματισμούς τους οποίους αναφέρουν σήμερα.

Ο κ. Νουρής ανέφερε ότι σίγουρα υπήρξαν προβλήματα κατά την λειτουργία του Προγράμματος, επανέλαβε ωστόσο επίσης ότι κατά τον χρόνο τον οποίο δόθηκαν οι πολιτογραφήσεις τηρήθηκαν πιστά οι ισχύουσες νομοθεσίες.

Τόνισε επίσης ότι το δίκτυο Al Jazeera εσκεμμένα δεν ανέφερε ότι κάποιοι πολιτογραφηθέντες για τους οποίους κατηγορείται η Κυπριακή Δημοκρατία είχαν καταδικαστεί μετά την διαδικασία πολιτογράφησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ