Σήμερα το πακέτο στήριξης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών

Ο Υπουργός Οικονομικών στις 11:10 π.μ. ενημερώνει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για την νέα δέσμη μέτρων.

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, για σκοπούς αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, θα ενημερώσει ο ΥΠΟΙΚ στις 11:10 π.μ. την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσίασε την προηγούμενη Πέμπτη τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζόμενους, που αφορούν 13 μέτρα, τα οποία συνδυάζουν απευθείας στήριξη πέραν των €100 εκατ., επιδότηση επιτοκίων και εγγυήσεις για άντληση ρευστότητας μέχρι και €1,7 δισ, μέσω των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη η νέα δέσμη μέτρων στοχεύει στην εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς η Κύπρος εισέρχεται στη δεύτερη φάση της κρίσης του κορωνοϊού, με την επανεκκίνηση της οικονομίας και θα προστεθεί στην 1η δέσμη μέτρων με 60 κρατικές παρεμβάσεις, ύψους €1,2 δισ.

Ο ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι τα σχέδια εγγυήσεων προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση, επειδή για τις απαιτούμενες δαπάνες υπάρχουν, ήδη, οι πιστώσεις και η όποια δημοσιονομική επίπτωση θα προκύψει το 2021.
 
Ο κ. Πετρίδης εξήγησε ότι θα συζητηθούν με τη Βουλή τα νέα μέτρα και αν χρειάζεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα κατατεθεί, καλώντας τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε πλήρη σύμπλευση με την Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ