Δυναμικό άνοιγμα στην αγορά της Ινδίας

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την Κύπρο να καταστεί κέντρο δραστηριοποίησης Ινδών επιχειρηματιών και επενδυτών.

Του Νέστορα Βασιλείου

Μεγάλες προοπτικές στην αγορά της Ινδίας, διαβλέπει ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

Έντονη είναι η δυναμική, που αναπτύσσεται, αυτή την περίοδο, στις οικονομικές σχέσεις της Κύπρου με την Ινδία κατά τον πρόεδρο του CIFA και του Κύπρο - Ινδικού Συνδέσμου, Ανδρέα Γιασεμίδη.

Η Κύπρος είναι ο όγδοος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ινδία.  

«Και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν τα εχέγγυα και οι προϋποθέσεις για την Κύπρο να καταστεί κέντρο δραστηριοποίησης Ινδών επιχειρηματιών και επενδυτών. Μεταξύ άλλων η Κύπρος θεωρείται το πιο κοντινό γεωγραφικά τουλάχιστον μέλος της Ε.Ε. για την Ινδία, άρα αποκτούν πρόσβαση απευθείας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επίσης διέπεται από το ίδιο νομοθετικό σύστημα» σημειώνει ο κύριος Γιασεμίδης. 

Όσον αφορά στα επενδυτικά ταμεία, εκ των βασικών πυλώνων χρηματοδότησης εταιρειών και νέων έργων ανά τον κόσμο, θεωρείται δεδομένο ότι θα αναζητήσουν ευκαιρίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του CIFA «πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και στην επανεκκίνηση της οικονομίας θα "παίξουν" τα επενδυτικά ταμεία, τα οποία διαχρονικά διαθέτουν αρκετή ρευστότητα με την οποία μπορούν να τονώσουν την αγορά.  Άλλωστε σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες και θεωρείται δεδομένο ότι τα επενδυτικά ταμεία θα αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες».

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και δεδομένα χώρες όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο θα επιχειρήσουν να αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιο αγοράς το οποίο έχουν.

«Θεωρώ όμως ότι η Κύπρος με την προεργασία που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και με τις συντονισμένες προσπάθειες μπορεί όχι μόνο να ανταγωνιστεί επάξια αυτές τις χώρες, αλλά και να υπερισχύσει προσελκύοντας περισσότερα επενδυτικά ταμεία στο εγγύς μέλλον» δηλώνει ο Ανδρέας Γιασεμίδης. 

Ο CIFA, σημειώνει, εργάζεται προκειμένου να βελτιώσει και να ενισχύσει αφενός το νομοθετικό πλαίσιο και αφετέρου το φορολογικό για να καταστεί η Κύπρος ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για επενδυτικά ταμεία.Μεγάλες προοπτικές στην αγορά της Ινδίας, διαβλέπει ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ