Αγώνας δρόμου για να μην χαθεί η τουριστική σεζόν

Οι προσπάθειες στραμμένες στην επανεκκίνηση του Τουρισμού.

 H επαναλειτουργία των αεροδρομίων, η επαναδραστηριοποίηση των ξενοδοχείων και η επανεκκίνηση του τουρισμού αποτελεί, πλέον, το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης στην προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα.

Η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει στην κυβέρνηση  να προχωρήσει στους σχεδιασμούς της.

Σε αγώνα δρόμου για να διασωθεί η τουριστική σεζόν επιδίδεται το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο στοχεύει στο να ανακτήσει το 30% στις αφίξεις και στα έσοδα, που είχε η Κύπρος το 2019.

Οι ημερομηνίες άρσης των περιορισμών στα αεροδρόμια θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στις 11.45 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη διάρκειά του θα γίνει αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Κατάλογο είκοσι χωρών αξιολογεί η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, από τις οποίες η Κύπρος θα μπορούσε να δεχθεί τουρίστες το καλοκαίρι.

Το Υπουργικό αναμένεται να αποφασίσει και τον τερματισμό του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τα άτομα, που φθάνουν στην Κύπρο με τις ναυλωμένες πτήσεις του επαναπατρισμού. Δεν αποκλείεται η απόφαση να έχει άμεση ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων "κλειδώνει" για την 1η Ιουνίου για ντόπιους τουρίστες.

Οι πρώτες πτήσεις για τουρίστες από χώρες, που παρουσιάζουν την ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα με την Κύπρο, αναμένονται μεταξύ 15 και 20  Ιουνίου και όχι τον Ιούλιο, που υποδείκνυε ο αρχικός σχεδιασμός. Έχει, ήδη, ετοιμασθεί προκαταρκτικός κατάλογος χωρών, που θα συνδεθούν αεροπορικώς με την Κύπρο σε πρώτη φάση. Σ’ αυτόν περιλαμβάνονται Ελλάδα, Ισραήλ, Μάλτα, Αυστρία, ίσως και o Λίβανος.

Οι χώρες αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν, με βάση την επιδημιολογική εικόνα τους σε "ακίνδυνες" και θα έχουν ελεύθερη είσοδο και σε "επικίνδυνες", που θα πρέπει να παρουσιάζουν πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ