Φιγούρα δράσης του Boba Fett του «Star Wars» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο

Εξαιρετικά σπάνια φιγούρα δράσης του Boba Fett του «Star Wars», ύψους μόλις 9,5 εκατοστών πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ 525.000 δολαρίων.

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι η φιγούρα δράσης είναι πλέον το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο, αφού αποκτήθηκε για το τεράστιο ποσό, το οποίο περιλαμβάνει το ασφάλιστρο του αγοραστή. Η δημοπρασία με θέμα την κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Wars»διοργανώθηκε στο τέλος Μαΐου.

Η φιγούρα του Boba Fett είναι η πιο ακριβή από το Star Wars

Το 1979, η αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Kenner έφτιαξε μία φιγούρα δράσης του Boba Fett που μπορούσε να εκτοξεύει πυραύλους από το σακίδιό του. Ο ζωγραφισμένος στο χέρι κυνηγός επικηρυγμένων υποτίθεται ότι ήταν ένα δώρο για τους θαυμαστές που είχαν αγοράσει τουλάχιστον τέσσερις άλλες φιγούρες δράσης του Star Wars.

Αλλά πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος, τα στελέχη αποφάσισαν να αφαιρέσουν τον μηχανισμό εκτόξευσης, καθώς συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο πνιγμού.

Τα παιδιά δεν κατάφεραν ποτέ να εκτοξεύσουν τον πύραυλο του Boba Fett. Αλλά μερικοί έμπειροι υπάλληλοι του Kenner έσωσαν μερικά από τα πρωτότυπα παιχνίδια και τα πήραν στο σπίτι τους.

Ξεπερνώντας την Barbie

Μία από αυτές τις σπάνιες φιγούρες του Boba Fett πωλήθηκε στη δημοπρασία και είναι πλέον το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο ξεπερνώντας τον προηγούμενο ρεκόρ: μια μοναδική στο είδος της κούκλα Barbie που φορούσε ένα διαμαντένιο κολιέ πουλήθηκε έναντι 302.500 δολαρίων το 2010.

Η φιγούρα του Boba Fett είναι επίσης η πιο ακριβή από το Star Wars. Το 2022 πωλήθηκε μία άβαφη φιγούρα του ίδιου φανταστικού χαρακτήρα του Star Wars στην τιμή των 236.000 δολαρίων.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης: Μία απλή ιδέα: Πώς ένας 26χρονος μετέτρεψε 15.000 δολάρια σε 1 εκατομμύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ