Βασιλιάς Κάρολος: Το πορτρέτο του Βρετανού μονάρχη στα νέα νομίσματα (φώτο)

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας αποκάλυψε το επίσημο πορτρέτο του νέου μονάρχη

Tη νέα συλλογή νομισμάτων με την εικόνα του βασιλιά Καρόλου, παρουσίασε τo Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας, αποτελώντας το πρώτο επίσημο πορτρέτο του νέου Βρετανού μονάρχη.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Καρόλου Γ’ που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’», ανέφερε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο που δημιουργεί νομίσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 1.100 χρόνια.

Με το βλέμμα προς τα αριστερά
Σχεδιασμένο από τον Βρετανό γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς (Martin Jennings) και με την «έγκριση» του Καρόλου το πορτρέτο αυτό θα εμφανίζεται σε κάθε νέο νόμισμα. Τηρώντας την παράδοση το πρόσωπό του θα είναι στραμμένο προς τα αριστερά, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο αναφορικά με τους βασιλείς. Η βασίλισσα κοιτούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο πορτρέτο, ο Κάρολος δεν φοράει στέμμα- και έχει την επιγραφή «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης», γραμμένη στα λατινικά, αναφέρει το AP.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι στις 3 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων «για να σηματοδοτήσει αυτή την συγκλονιστική στιγμή στην βρετανική ιστορία».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ