Σε ιστορικό υψηλό τα κέρδη στη Διώρυγα του Σουέζ

Αυξήσεις στον αριθμό των πλοίων και των φορτίων

Τα έσοδα της Αιγύπτου από τη Διώρυγα του Σουέζ έφτασαν το ιστορικό υψηλό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος έως τις 30 Ιουνίου, αυξημένα κατά 20,7% από το προηγούμενο έτος, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Διώρυγας, Οσάμα Ραμπέα.

Η αρχή που ελέγχει τη Διώρυγα απέδωσε την άνοδο στην αύξηση του αριθμού των πλοίων και των φορτίων, με τα συνολικά φορτία να καταγράφουν επίσης το επίπεδο ρεκόρ των 1,32 εκατομμυρίων τόνων, σημειώνοντας αύξηση 10,9% από το 2020/21. Ο αριθμός των πλοίων που διέρχονται από το κανάλι αυξήθηκε κατά 15,7% σε 22.032.

Ο ταχύτερος δρόμος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Το κανάλι είναι η ταχύτερη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και μία από τις κύριες πηγές ξένου νομίσματος της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Μια επέκταση του καναλιού το 2015 οδήγησε σε περιορισμένη αύξηση των εσόδων και μια περαιτέρω επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Η δεύτερη επέκταση ανακοινώθηκε μετά την προσάραξη του φορτηγού πλοίου Ever Given στο κανάλι για έξι ημέρες τον Μάρτιο του περασμένου έτους, διακόπτοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ