Μητσοτάκης: Τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν για έξι μήνες

Κοινό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου

«Όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν έως το τέλος του έτους», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη αντιμετώπισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση. Επισήμανε επίσης ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού, αλλά και των τιμών στα ράφια και ειδικά στα τρόφιμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα των πολυεθνικών ζητώντας πανευρωπαϊκή δράση, όπως επισημαίνει και στην παρέμβαση-επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Επιμένω στην επιστολή μου προς την Κομισιόν ότι έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη λειτουργία πολυεθνικών που πωλούν σε άλλες τιμές στις μικρότερες αγορές, στις οποίες και θα βρούμε συμμάχους».

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια, χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα, είτε πρόκειται για παραγωγούς είτε για μεγάλες αλυσίδες», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για «στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Άναψε πράσινο για επέκταση των μέτρων κατά της ακρίβειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ