Κενές θέσεις ειδικού επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας ή δύο κενών θέσεων

Πρόκειται για θέσεις Ειδικού Επιστήμονα, για πλήρη απασχόληση (140 ώρες το μήνα) για 1 έτος με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 36 μήνες. Ο Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας θα χρηματοδοτείται από Ερευνητικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή από χορηγίες του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (KOE).

 

Διαβάστε επίσης: Κενές Θέσεις στην Δημόσια Υπηρεσία με ετήσιους μισθούς μέχρι €89.161

 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου: 

 

ΤΙΤΛΟΣ: Ειδικός Επιστήμονας  Έρευνας  (PhD)

ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ: Μία ή δύο

ΚΑΤΗΓΟΡΙA: Σύμβαση (συμβόλαιο για 1 έτος με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 36 μήνες αν υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση)

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία

Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας ή δύο κενών θέσεων Ειδικού Επιστήμονα για πλήρη απασχόληση (140 ώρες το μήνα) για 1 έτος με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 36 μήνες. Ο Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας θα χρηματοδοτείται από Ερευνητικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή από χορηγίες του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (KOE).

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ: Τα καθήκοντα και ευθύνες του Ειδικού Επιστήμονα αποτελούν

Εκπόνηση  εφαρμοσμένης έρευνας υψηλού διεθνούς επιπέδου υπό την καθοδήγηση ακαδημαϊκού του Τμήματος Οικονομικών/έμπειρου μέλους του ΚΟΕ.

Συγγραφή άρθρων/σημειωμάτων για επεξήγηση των μεθόδων ανάλυσης, ερμηνεία αποτελεσμάτων και διατύπωση συμπερασμάτων.

Ανάλυση δεδομένων και προγραμματισμός λογισμικού κώδικα (programming).

Συμβολή στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων

Συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ καθώς και εξωτερικούς οργανισμούς όπως το Υπουργείο Οικονομικών, Κεντρική Τράπεζα και θεσμούς της ΕΕ.

Οι ερευνητές ενθαρρύνονται να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας στους πιο πάνω αναφερόμενους φορείς και σε διεθνή συνέδρια.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι (ή πλησίον ολοκλήρωσης) Διδακτορικού τίτλου στην Οικονομετρία ή Στατιστική ή Οικονομικά ή Χρηματοοικονομική ή συναφή κλάδο.

Πολύ καλή γνώση γλωσσών προγραμματισμού (π.χ. Matlab, R, Gauss, Python, Julia), οικονομετρικών ή στατιστικών πακέτων.

Ακεραιότητα χαρακτήρα, εχεμύθεια, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία. Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και έφεση για έρευνα.

 

ΟΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: Η πλήρωση των θέσεων είναι με συμβόλαιο για περίοδο ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης. Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές θα ανέρχονται στα €1914,71 (από το ποσό αυτό θα αποκόπτονται εισφορές εργοδοτούμενου). Δεν προνοείται 13ος μισθός.  Ο εργοδοτούμενος συμμετέχει στο ΓΕΣΥ (ποσοστό συνεισφοράς 2,65% επί των ακαθάριστων απολαβών).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα πιο κάτω:

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εν λόγω θέση

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά

Αντίγραφα πτυχίων και αναλυτικές βαθμολογίες

Ονόματα δύο ατόμων, που να είναι ακαδημαϊκοί, από τους οποίους δυνατό να ζητηθούν συστάσεις.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην Καθηγήτρια Έλενα Ανδρέου, elena.andreou@ucy.ac.cy, και καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα στοιχεία στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://applications.ucy.ac.cy/recruitment μέχρι την 26/10/2020 και ώρα 14:00.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ