Global Wealth: Αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των επενδύσεων σε Κύπρο και Ελλάδα

Η GLOBAL WEALTH και οι θυγατρικές εμπλουτίζουν και ενισχύουν την στρατηγική επενδύσεων τους μέσω της τεχνολογίας του Platformization, της Τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), του Blockchain Operations και του Tokenization of Investments

Η WealthAvenue PLC εισηγμένη από το 2022 στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι προχωρά σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα την έγκριση της συγχώνευσης της με τους δύο σημαντικότερους οργανισμούς στην Κύπρο στον τομέα των επαγγελματικών επενδύσεων και της διαχείρισης επενδυτικών ταμείων την GMM Global Money Managers AIFM Ltd (GMM AIFM) και την GMM Global Money Managers Ltd (GMM UCITS).

Οι εταιρείες GMM διαθέτουν επενδυτική βάση με πάνω από 2.800 επενδυτές και €450εκατ. κεφάλαια υπό διαχείριση (Assets under Management) σε διάφορους επενδυτικούς τομείς όπως των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων (ομολογιακά, μετοχικά) της ενέργειας, του ESG, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων, της ναυτιλίας, της αγροδιατροφής, της βιοτεχνολογίας, των ιατρικών υλικών κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα ονομασία της εταιρείας θα είναι GLOBAL WEALTH, και σ’ αυτήν θα ανήκουν αρχικά οι τρεις θυγατρικές η GMM AIFΜ, η GMM UCITS, και η WealthAvenue. Μετά την εξαγορά, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της WealthAvenue θα κατέχουν το 37.5% του ομίλου.

Επικεφαλής του Ομίλου, Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO), θα είναι ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης ιδρυτής, Διευθυντής Στρατηγικής και βασικός μέτοχος της GMM ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA. Στη διοίκηση παραμένουν οι δύο μεγαλομέτοχοι και συνιδρυτές της Wealth Avenue ο κ. Αλέξιος Βανδώρος ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) της WealthAvenue και ο κ. Λευτέρης Κοντός ως Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) και Ανώτερος Διευθυντής Επενδύσεων (CIO).

Την ιεραρχία ολοκληρώνουν η Μαρία Παναγιώτου πρόσφατα εκλεγείσα ως πρόεδρος του Cyprus Investment Funds Association (CIFA) στη θέση της Ανώτατης Εκτελεστικής Διευθύντριας (CEO) της GMM AIFM και ο Ηλίας Γεωργουλέας, ιδρυτής και βασικός μέτοχος των εταιρειών GMM, ως Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής στην GMM UCITS.

Εισερχόμενες σε μία νέα πλέον εποχή, η GLOBAL WEALTH και οι θυγατρικές εμπλουτίζουν και ενισχύουν την στρατηγική επενδύσεων τους μέσω της τεχνολογίας του Platformization, της Τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), του Blockchain Operations και του Tokenization of Investments.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής που έχει τεθεί προς έγκριση στην επικείμενη Συνέλευση, η εταιρεία προωθεί και διαδικασία απόκτησης αδειών EMI (Electronic Money Institution) και CASP (Crypto-Asset Service Provider). Την ίδια ώρα, συνεχίζει να δίνει σημασία στην συνέχιση ανάπτυξης των παραδοσιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων της.

Κεφάλαια για εξαγορές και uplisting

Εξίσου σημαντική είναι και η δημιουργία ενός pool μετοχών που θα εκδοθεί με αποκλειστική χρήση για εξαγορές άλλων εταιρειών με στόχο την πιο γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα της άλλα και σε παρεμφερείς εντός και εκτός συνόρων.

Με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για να προσφέρει αξία στην μετοχική της βάση, ανακοινώνεται πως επερχόμενες αποφάσεις της εταιρείας θα αφορούν στη διαδικασία για uplisting στην ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ενώ μετέπειτα θα "χτυπήσει" την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σχεδιασμό για τον οποίο είναι ήδη σε συζητήσεις με φορείς της ελληνικής αγοράς.

Τις βλέψεις και την πίστη για την ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας δείχνει και το Equity Compensation Scheme της διοίκησης και του προσωπικού που ανακοινώθηκε και δείχνει στόχους για μέχρι και τετραπλασιασμό της κεφαλαιοποίησης αλλά και άλλων δεικτών όπως Ebitda, milestones κ.α.

Ο προτεινόμενος Πρόεδρος και CEO της εταιρείας κ. Μιχάλης Ιωαννίδης αναφέρει «Στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα και η συνεχής εξέλιξη η μόνη λύση. Εμείς για 13 χρόνια εξελισσόμαστε και κτίσαμε μια βάση 3000 επενδυτών που στηρίζονται στις γνώσεις μας για το δικό τους μέλλον. Αυτό είναι και το όραμα μας.

Να μπορούμε να φτάσουμε και στον πιο μικρό επενδυτή μέσα από την χρήση των νέων τεχνολογιών. Οι συλλογικές επενδύσεις είναι εκεί ακριβώς για να παρέχουν στο επενδυτικό κοινό την δυνατότητα να κάνει επαγγελματικές επενδύσεις. Αυτό θα κάνουμε. Platformization, Τεχνητή Νοημοσύνη, Λειτουργίες Blockchain και Tokenization Επενδύσεων. Αυτό είναι το μέλλον».

Με κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Αλέξιος Βανδώρος και Λευτέρης Κοντός αναφέρουν: «σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για την WealthAvenue και όσους πίστεψαν στο όραμα και τη συνεχή προσπάθεια μας. Ιδρύοντας την εταιρεία στα τέλη του 2020, οι τότε 30 αρχικοί μέτοχοι είναι πλέον 300 και μαζί με την επενδυτική βάση των GMM αγγίζουν πλέον τους 3000.

Από την αρχή είχαμε πάντα σαν γνώμονα την διαφάνεια και την αξιοποίηση των ευκαιριών και σήμερα νιώθουμε πιο επίκαιρη από ποτέ την αρχική μας πυξίδα καθώς το επιχειρηματικό timing προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες που μέσα από την ενδυνάμωση των οργανισμών είναι πιο εφικτό να αξιοποιηθούν, και το κυριότερο είναι ότι ακόμα νιώθουμε ότι μόλις ξεκινήσαμε και η αρχική μας δίψα και θέληση είναι πιο δυνατή από ποτέ! Το ταξίδι τώρα ξεκινά!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ