Μελίνα Ράφτη: Η Korantina Homes επενδύει σε οικιστικά Resort και πολυτελή έργα

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε δυο μεγάλα project για να λανσάρουμε σύντομα στην αγορά.

«H Korantina Homes έχει προσανατολιστεί στην ανάπτυξη μεγάλων οικιστικών έργων σε προνομιακές τοποθεσίες που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μικρές πολυτελείς κοινότητες, όπου οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ξεχωριστό και πολυτελές lifestyle». Το πιο πάνω αναφέρει σε συνέντευξή της η κυρία Μελίνα Ράφτη, διοικητικό στέλεχος της Korantina Homes, η οποία μάς μιλά για τα πολυβραβευμένα και διεθνούς φήμης έργα τής εταιρείας καθώς και για τα σχέδια που υπάρχουν στα σκαριά. Η κα Ράφτη αναφέρεται ακόμα στην πελατοκεντρική προσέγγιση της εταιρείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη προσέγγιση στην οποία μπορούμε να βασίσουμε την ανάπτυξή μας».

Ποιο είναι το όραμα του Ομίλου σας;

Η βασική φιλοσοφία της Korantina Homes είναι η συνεχής προσπάθεια εξέλιξης μέσω της προσφοράς διαφοροποιημένου προϊόντος, με σεβασμό στον πελάτη και την τοπική κοινωνία. Η εταιρεία είναι αμιγώς πελατοκεντρική, με μία πορεία σχέσεων σε προσωπικό επίπεδο με τους πελάτες. Αυτή η ανθρώπινη προσέγγιση αποτελεί προτεραιότητά μας, πάνω στην οποία μπορούμε να βασίσουμε την ανάπτυξή μας.

Ως εκ τούτου, η  εταιρεία σήμερα έχει ήδη προσανατολιστεί στην ανάπτυξη μεγάλων οικιστικών έργων σε προνομιακές τοποθεσίες που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μικρές πολυτελείς κοινότητες, όπου οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ξεχωριστό και πολυτελές lifestyle.

Πόσα έργα περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και ποια είναι η στρατηγική σας προσέγγιση σε ό,τι αφορά την περαιτέρω επέκταση/διεύρυνση των εργασιών σας;

Η εταιρεία διαθέτει στο portfolio της πάνω από 15 οικιστικά έργα, εκ των οποίων τα μεγαλύτερα είναι το Cap St Georges Hotel & Resort, το Soho Resort, το Coral Residences αλλά και μικρότερης έκτασης έργα σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε άλλες περιοχές της Πάφου, τα οποία δεν υστερούν σε πολυτέλεια των μεγαλύτερων έργων μας.

Το διεθνώς πολυβραβευμένο Cap St Georges Hotel & Resort είναι ένα παραθαλάσσιο οικιστικό Resort, το μεγαλύτερο στην Κύπρο και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου που αποτελεί και τη ναυαρχίδα της Korantina Homes.  Το έργο αποτελείται από 200 υπερπολυτελείς επαύλεις, ένα πολυτελές  club house με εστιατόρια και bar, spa, γυμναστήριο, υπηρεσίες φροντίδας κήπου και πισίνας, υπηρεσίες λιμουζίνας, babysitting, γήπεδα άθλησης, παιδότοπους, horse-riding, θαλάσσια αθλήματα, ποδηλασία και φυσικά 24ωρη υπηρεσία ασφαλείας. Το μοναδικό αυτό Resort έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών celebrities και διεθνούς φήμης jetsetters, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά κατοικιών.

Εντός του Cap St Georges Hotel & Resort έχει ανεγερθεί μια πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Το πεντάστερο αυτό ξενοδοχείο αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας, καθώς απευθύνεται σε τουρισμό πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Εκτός από το γνωστό Cap St Georges Hotel & Resort, η KORANTINA HOMES, εγκαινίασε την κατασκευή των υψηλότερων κτηρίων στην Πάφο, του SOHO RESORT, που βρίσκεται στην πιο προνομιακή παραλιακή περιοχή της Πάφου. Πρόκειται για τα μοναδικά ψηλά πολυώροφα κτήρια που έχουν εξασφαλίσει άδεια ανέγερσης στην πόλη της Πάφου. Η φιλοσοφία της ανέγερσης του θερέτρου παραμένει η ίδια όπως και σε όλα τα έργα του Ομίλου μας. Το έργο αποτελείται από 2 πύργους 15 και 16 ορόφων αντίστοιχα, 20 πολυτελείς επαύλεις, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα και ένα πολυτελές club house με εστιατόριο και bar, spa, γυμναστήριο, υπηρεσίες φροντίδας κήπου και πισίνας, υπηρεσίες καθαριότητας και λιμουζίνας, babysitting και φυσικά 24ωρη υπηρεσία ασφάλειας.

Η εταιρεία μας θα συνεχίσει να επενδύει σε μεγάλα οικιστικά Resort και σε πολυτελή έργα και αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε δυο μεγάλα project για να λανσάρουμε σύντομα στην αγορά, εκτός φυσικά από αλλά μικρότερα τα οποία συνέχεια ανανεώνουμε. Σύντομα θα εντάξουμε στην αγορά την επέκταση του Cap St Georges με περισσότερες επαύλεις και επίσης περισσότερες υπηρεσίες. 

Ταυτόχρονα έχουμε ετοιμάσει ένα καινούργιο Resort στην παραθαλάσσια περιοχή της Πάφου, που σύντομα θα παρουσιάσουμε στην αγορά.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Για ποιους λόγους διακρίνονται τα έργα σας;

Η διαφορετικότητα των έργων μας και οι  πολλές και ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε οι οποίες, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Οι βραβεύσεις, οι αναγνωρίσεις και οι διεθνείς αναφορές σε εγνωσμένου κύρους θεματικά περιοδικά αποτελούν μια ελάχιστη αναγνώριση του προορισμού μας. Το διεθνές πολυβραβευμένο έργο Cap St Georges Hotel & Resort και να ήθελε κάποιος να το αντιγράψει στην Κύπρο, το καθιστά αδύνατο, μιας και δεν υπάρχουν πλέον στο νησί μας παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής της εμβέλειας.

Ποιες είναι σήμερα οι τάσεις/προτιμήσεις των αγοραστών σε θέματα ιδιοκατοίκησης και επαγγελματικής στέγης;

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ακινήτων γενικότερα. Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση από ξένους επενδυτές για παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες που έχουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση και ένα υψηλού επιπέδου τρόπο  ζωής.

Η ζήτηση αυτή προέρχεται από επενδυτές που θέλουν είτε να εγκατασταθούν στην Κύπρο είτε να χρησιμοποιούν τα ακίνητα αυτά μερικούς μήνες το χρόνο για τις διακοπές των ιδίων και της οικογένειάς τους. Υπάρχει φυσικά και μια ζήτηση για πιο μικρές κατοικίες και διαμερίσματα που προέρχεται κυρίως από επενδυτές που ενδιαφέρονται για μόνιμη διαμονή και εγκατάσταση.

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση. Πώς μπορεί ο τομέας των ακινήτων να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή και ποια μέτρα λαμβάνονται στον Όμιλό σας;

Ως γνωστό εδώ και επτά χρόνια υιοθετήθηκε σε επίπεδο ΟΗΕ το έγγραφο «Να αλλάξουμε τον Κόσμο μας: η Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», το οποίο καθορίζει μια σειρά από στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με τους οποίους η εταιρεία μας ταυτίζεται και κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η προσπάθεια να τερματιστεί η φτώχεια, να προστατευτεί ο πλανήτης, να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υπάρχει ευημερία σε όλους μας.

Η εταιρεία μας εμπράκτως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με διάφορους τρόπους και στα πλαίσια των δυνατοτήτων της τόσο με τις δράσεις της για το περιβάλλον, την προστασία της χλωρίδας και πανίδας και εδώ να μας επιτρέψετε να αναφερθούμε στις ενέργειές μας για προστασία του πληθυσμού φώκιας που υπάρχει στην περιοχή μας σε στήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Mom και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Συνειδητά στηρίζουμε επίσης οργανωμένα σύνολα της επαρχίας μας, αθλητικά σωματεία, ακαδημίες που απασχολούν πολλές εκατοντάδες παιδιά, συνδέσμους, οργανώσεις, ιδιώτες και πολλά άλλα.

Τα σημαντικότερα έργα μας

CAP ST GEORGES RESORT

Το διεθνώς πολυβραβευμένο Cap St Georges Resort απλώνεται σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του νησιού, αποτελώντας το πρώτο μεγάλο έργο της εταιρείας, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικιστικό θέρετρο της Κύπρου και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελές της Μεσογείου. Αποτελείται από 200 επαύλεις, όπως και ένα αντίστοιχης αισθητικής Club House, σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, που απολαμβάνει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της δυτικής όχθης του νησιού σε 2χλμ. παραλίας. Το έργο ξεχωρίζει για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας που προσφέρει όλο το 24ωρο, καθώς και για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, αναψυχής, εστίασης και δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Οι πολυτελείς κατοικίες συνδυάζουν το σύγχρονο design με την άνεση και τη φυσική ομορφιά της περιοχής και προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία απόκτησης ακίνητης περιουσίας στην Κύπρο, σε μια από τις πιο επιθυμητές τοποθεσίες στην Ευρώπη. Το έργο έχει ξεχωρίσει παγκοσμίως προσελκύοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον διασημοτήτων και διεθνούς φήμης jet setters, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη προχωρήσει σε αγορά κατοικιών.

5* DELUXE CAP ST GEORGES HOTEL

Μέρος του Cap St Georges Resort, το υπερπολυτελές αυτό ξενοδοχείο απευθύνεται σε υψηλών απαιτήσεων επισκέπτες.  Το υπό ανέγερση κατάλυμα αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2022 προσθέτοντας μεγαλύτερη επενδυτική αξία στο θέρετρο του Cap St Georges. Διαθέτει 202 υπερπολυτελή δωμάτια, καταστήματα, χώρους φιλοξενίας και εστίασης, state of the art κέντρο ευεξίας και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ξενοδοχειακή μονάδα στοχεύει να ανοίξει νέους δρόμους όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα μας, καθώς είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών στα θέματα ποιότητας κατασκευής, περιβαλλοντικής απόδοσης, λειτουργικότητας και πολυτελείας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε έργο της Korantina Homes.

SOHO RESORT

Το μοναδικό αυτό έργο αποτελείται από δύο υπερπολυτελέστατους πύργους 15 και 16 ορόφων αντίστοιχα και 20 επαύλεις υψηλής αισθητικής, όλες με θέα τη θάλασσα της Κάτω Πάφου. Ο ένας εκ των δύο υπό ανέγερση πύργων θα αποτελέσει και το πιο ψηλό πεντάστερο ξενοδοχείο της Κύπρου. Ο δεύτερος πύργος διαθέτει πολυτελή διαμερίσματα και ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία της εταιρείας ως προς τις αποκλειστικές υπηρεσίες πολυτέλειας, άνεσης και φροντίδας που προσφέρει, ενώ θα πλαισιώνεται από αριθμό καταστημάτων, εστιατόριο και καφέ, κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο, υπηρεσίες concierge, κοινόχρηστες πισίνες, 24ωρη ρεσεψιόν, φροντίδα κήπου και πισίνας, υπηρεσίες λιμουζίνας και άλλα. Το έργο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου, μια περιοχή που σφύζει από ζωή, ενώ από όλα τα διαμερίσματα θα απολαμβάνει κανείς την εκπληκτική θέα της Μεσογείου, καθώς και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα με φόντο το γραφικό κάστρο της Πάφου. 

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνει ακόμα πλειάδα έργων στην πόλη της Πάφου, μεταξύ των οποίων τα συγκροτήματα διαμερισμάτων CITY 8 RESIDENCES και PRECILANDIA APARTMENTS στην καρδιά της πόλης και τα συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών GEORGIANA RESIDENCES, PEGEIA GOLDEN VIEW VILLAS, CORAL RESIDENCES, AKAMAS 3, PANORAMIC VILLAS και MELETIS PROJECT, όλα τοποθετημένα σε προνομιακές παραλιακές θέσεις κατά μήκος της ακτής της Πάφου.

Trikomou 32, 8560, Peyia, Paphos

Τel.: +357 8000 7030

Email: info@korantinahomes.com

Website: www.korantinahomes.com

Facebook: @korantina

Instagram: @korantina_homes

1990 Έτος ίδρυσης

200+ Αριθμός προσωπικού

30 Έργα

15 Βραβεία για τα έργα:

• Cap St Georges Hotel & Resort

• SOHO Resort

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ