Αυξάνει τα δρομολόγιά του ο Kapnos από Λευκωσία προς Αεροδρόμιο Λάρνακας

Περισσότερα δρομολόγια και ανανέωση στόλου - Ποιες είναι οι αλλαγές και τι ισχύει για τα κόμιστρα;

Την πραγματοποίηση δρομολογίων στη σύνδεση της Λευκωσίας με το αεροδρόμιο Λάρνακας κάθε 30 λεπτά σε ώρες αιχμής κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Kapnos Airport Shuttle, κ. Χαράλαμπος Καπνός.

10 νέα δρομολόγια – Κάθε μισή ώρα θα περνά το λεωφορείο

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καπνός εξήγησε ότι «σήμερα εκτελούνται δρομολόγια 24 ώρες το 24ωρο κάθε μία ώρα και σε κάποιες περιπτώσεις κάθε 45 λεπτά. Ο προγραμματισμός για τις επόμενες μέρες είναι στις ώρες αιχμής να γίνεται κάθε 30 λεπτά η διαδρομή και από τη Λευκωσία και από τη Λάρνακα». Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, θα μπουν επιπρόσθετα γύρω στα 10 δρομολόγια. «Αυτό θα καλύπτει πτήσεις οι οποίες φτάνουν και μέσα από μετρήσεις καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εκείνες τις ώρες οι επιβάτες περίμεναν για διάστημα πέραν των 15-20 λεπτών και έτσι πήραμε αυτή την απόφαση».

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται και περισσότερη τουριστική κίνηση λόγω των επιπρόσθετων πτήσεων. «Ευελπιστούμε να δώσουμε καλύτερο σέρβις στον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτή την υπηρεσία και να τους διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να μην χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα στο πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο», συμπλήρωσε.

Τι ισχύει για τα δρομολόγια Πάφου και Λεμεσού - Έμφαση στη Λευκωσία

Όσο για το δρομολόγιο της Πάφου, το οποίο διαρκεί περίπου μία ώρα και σαράντα λεπτά, ο κ. Καπνός εξέφρασε την πεποίθηση ότι και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξει αύξηση των δρομολογίων. Για τη Λεμεσό διευκρίνισε ότι τα δρομολόγια εκτελούνται από συνάδελφο εταιρεία.Μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας επισήμανε ότι «στη Λευκωσία δίνουμε περισσότερη έμφαση γιατί ο περισσότερος κόσμος που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία μας είναι από τη Λευκωσία και σαν χώρος έχει διαμορφωθεί και εξελιχθεί ούτως ώστε να είναι ένα terminal».

Πράσινη πορεία

Ερωτηθείς για τον στόλο της εταιρείας, ο κ. Καπνός εξήγησε ότι «από το 2014 έχει ξεκινήσει μία πορεία ανανέωσης του στόλου και κάθε χρόνο αριθμός λεωφορείων προστίθεται στον υφιστάμενο στόλο και γίνεται ανανέωση». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε μια διακοπή επί Covid, με την εταιρεία να συνεχίζει κανονικά με τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση των λεωφορείων της μετά το 2021. «Έχουν μπει τα τελευταία χρόνια γύρω στα 30 λεωφορεία, φέτος μπήκαν ακόμα 5, αναμένονται ακόμα 10 για τον επόμενο χρόνο. Η ανανέωση του στόλου είναι μία πράσινη πορεία, όπως είπε ο κ. Καπνός, με φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία τα οποία έχουν πολλές ανέσεις, όπως ανακλινόμενα καθίσματα και χρήση USB για φόρτιση κινητών ή laptop.

«Ξεπεράσαμε τα 200 λεωφορεία»

«Ο στόλος της εταιρείας έχει ξεπεράσει έναν στόχο που είχαμε. Με την παραλαβή των 5 λεωφορείων χθες ξεπεράσαμε τα 200 λεωφορεία. Σήμερα είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικών λεωφορείων», είπε ο κ. Καπνός, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η εταιρεία έχει και άλλες δραστηριότητες, ενώ αποκλειστικά στην υπηρεσία Shuttle απασχολούνται 52 λεωφορεία.

Σταθερά τα κόμιστρα εν αναμονή αυξήσεων από «πράσινη» φορολογία

Ο κ. Καπνός ξεκαθάρισε ότι τα κόμιστρα δεν έχουν οποιαδήποτε αύξηση για φέτος. «Απορροφούμε κάποιες αυξήσεις στα καύσιμα, δεν ξέρω στην πορεία ανάλογα με την πράσινη φορολογία πόσο θα μας επηρεάσουν. Προσπάθειά μας είναι να συγκρατήσουμε τις τιμές όπως είναι τα τελευταία δύο χρόνια. Καθοριστικός παράγοντας θα είναι τα καύσιμα». Ο ίδιος επισήμανε ότι, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, δίνονται ειδικές τιμές σε οικογένειες και ομάδες επιβατών, ενώ αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση και για επιδοτούμενους ασθενείς εντός των επόμενων ημερών. «Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα παιδιά μεταφέρονται δωρεάν όταν είναι μεγάλες οικογένειες», ανέφερε σχετικά.

Ηλεκτρονικές κρατήσεις και άλλες υπηρεσίες

Ερωτηθείς για τα βήματα που έχει κάνει η εταιρεία αναφορικά με την ηλεκτρονική επικοινωνία, ο κ. Καπνός διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει σύστημα στο διαδίκτυο στο οποίο μπορεί κανείς να πάρει όλη την πληροφόρηση για την εταιρεία μας, όλη την πληροφόρηση για όλα τα δρομολόγια και μπορεί να κάνει κράτηση ηλεκτρονικά και να πληρώσει». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι πελάτες της Kapnos μπορούν να πληροφορηθούν και για τις αεροπορικές, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για check-in στον σταθμό και print out του boarding pass δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: Τelegram: Πώς η εφαρμογή προωθεί την παραπληροφόρηση και διχάζει την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ