Βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας από Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου

Προσφέρονται συνολικά 60.000 ευρώ στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, Δημιουργός και Ιδιοκτήτης της easy family of brands και Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation βραβεύει για πρώτη φορά φέτος στην Κύπρο τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, προσφέροντας συνολικά 60.000 ευρώ στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες (1ο Βραβείο 30.000€ - 2ο Βραβείο 20.000€ - 3ο Βραβείο 10.000€), ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το ίδρυμα.

Όπως αναφέρεται, τα “Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Cyprus 2023” αποτελούν την πρώτη διοργάνωση στο νησί, ακολουθώντας τα αντίστοιχα βραβεία στην Ελλάδα τα οποία πραγματοποιούνται από το 2008, στοχεύουν να καταστούν θεσμός στην Κύπρο και να καθιερωθούν παράλληλα με τα Stelios Bi-Communal Awards, τα οποία επιβραβεύουν τη δικοινοτική επιχειρηματική Συνεργασία από το 2009.

Διευκρινίζεται επίσης πως οι υποψήφιοι για τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας θα πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών και να έχουν ιδρύσει εταιρεία στην Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στα βραβεία έχουν νέοι επιχειρηματίες οποιασδήποτε υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφερόμενος στο νεοσύστατο θεσμό των Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου είπε πως νέοι είναι το μέλλον της οικονομίας, αλλά και οι Start-Ups επιχειρήσεις ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση μιας χώρας παραγωγικής και δυναμικά εξελισσόμενης.

"Γι’ αυτό και θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την καθιέρωση αυτών των βραβείων για στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Μέχρι τα 35 μου χρόνια είχα ήδη ξεκινήσει δύο σημαντικές νεοφυείς (Start-Ups) επιχειρήσεις, αλλά όπως πάντα λέω, εγώ ήμουν τυχερός γιατί είχα χρηματοδότηση από τον πατέρα μου. Εύχομαι λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλους τους νέους του σήμερα με ή χωρίς πλούσιο μπαμπά!", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως αιτήσεις στα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Cyprus 2023 μπορούν να υποβληθούν από τις 29 Μαΐου 2023 μέχρι και τις 14 Ιουλίου 2023 και πως η διαδικασία των συνεντεύξεων με τους αιτούντες θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ η Τελετή Απονομής των Βραβείων προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2023, με τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου να επιβραβεύει και να συγχαίρει τους νικητές μέσω zoom.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο link https://steliosfoundation.com.cy/stelios-awards-for-young-entrepreneurs-..., ενώ για περισσότερες πληροφορίες και τα κριτήρια του διαγωνισμού oι υποψήφιοι θα πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση, η οποία αφού συμπληρωθεί να  αποσταλεί μέσω email στον κ. Μάριο Μισιρλή marios.missirlis@stelios.com, με την αναφορά “Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Cyprus 2023”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όχι της Κομισιόν στην πρόταση για 5% ΦΠΑ σε πρώτη κατοικία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ