Ρεκόρ πωλήσεων για την Rolls-Royce το 2022

Συγκρατημένη αισιοδοξία και για το 2023, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη

Η αυτοκινητοβιομηχανία Rolls-Royce Motor Cars με έδρα των Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων για τα πολυτελή της οχήματα τον περασμένο χρόνο, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία και για το 2023, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη.

Οι πωλήσεις πέρυσι αυξήθηκαν 8% στο ρεκόρ των 6.021 αυτοκινήτων, χάρη στην ισχυρή παγκόσμια ζήτηση.

Αυτό ήταν υψηλότερο από το ανώτατο όριο όλων των εποχών, των 5.586 αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2021, ανέφερε σε δήλωσή της η γερμανικής ιδιοκτησίας εταιρεία κατασκευής.

Οι παραγγελίες για το Spectre, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αργότερα φέτος, ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

«Το 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Rolls-Royce Motor Cars», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Torsten Muller-Otvos.

«Αν και δεν είμαστε άτρωτοι σε παγκόσμιες προκλήσεις και οικονομικά αντίθετους ανέμους, χάρη στην ισορροπημένη στρατηγική πωλήσεων παγκοσμίως, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι το 2023 θα είναι μια δυνατή χρονιά για τη Rolls Royce».

Η εμβληματική βρετανική μάρκα αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, έγινε μέρος του γερμανικού γίγαντα αυτοκινήτων BMW το 1998.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τ/Κ Τύπος: Γερμανοί αγοράζουν για μισό δις κατεχόμενο παραθαλάσσιο χωριό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ