Πάφος: «Άλμα» στον τουρισμό μέσω πράσινης και ψηφιακής μετάβασης

Το έργο SMARTIES for SMEs, το οποίο χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενισχύει 15 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 375.000 για την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΕΠ) Περιφέρειας Πάφου φιλοξένησε χθες Δευτέρα 17 Ιουνίου τους εταίρους του έργου SMARTIES for SMEs, για την διεκπεραίωση προγραμματισμένων δράσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη ικανοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου το έργο χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από το πρόγραμμα, 15 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να απορροφήσουν κονδύλι ύψους 375.000 ευρώ, μέσω αιτήσεων και συγκεκριμένων διαδικασιών επιλογής για την υλοποίηση δράσεων προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε μία από τις 15 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν ανέρχεται μέχρι 25.000 ευρώ. Οι αιτήσεις από τις υποψήφιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα γίνονται δεκτές από τον Νοέμβριο 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου, παράγοντες της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας έλαβαν μέρος σε ένα πολύ σημαντικό "Focus Group", ομάδα εστιασμένης συζήτησης για το έργο SMARTIES for SMEs, την οποία επιμελήθηκαν καθηγητές του Πανεπιστήμιου του Ζάγκρεμπ.

Όπως αναφέρεται, η συζήτηση περιλάμβανε θέματα στρατηγικής του τουρισμού στην περιφέρεια Πάφου, τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη του τουρισμού και καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού για την ανάπτυξη και ενίσχυση της βιωσιμότητας του προορισμού.

Ακολούθησε ‘Εργαστήριο Ανάπτυξης Ικανοτήτων’, με τη συμμετοχή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου. Παράλληλα, αυτές ενημερώθηκαν για τη "δίδυμη” πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και για το πως μπορούν ενισχύσουν την καινοτομία, την ανθεκτικότητα, την βιωσιμότητα καθώς και την βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Ικανοτήτων συμμετείχαν πέραν των 25 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου, όπως αναφέρεται.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και συναντήσεις με δυνητικούς δικαιούχους (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και θα παρουσιαστεί το σχέδιο, η μεθοδολογία επιλογής και τα κριτήρια ανάθεσης από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της βίζας ΗΠΑ για Κύπριους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ