Ευκαιρία ενίσχυσης των κατεχομένων βλέπει ο Τούρκος Υφ. Τουρισμού

Έντονες προσπάθειες για ανάπτυξη της κατεχόμενης Κύπρου στον τομέα του τουρισμού

Καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για ανάπτυξη της κατεχόμενης Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων της, δήλωσε ο Τούρκος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Σερντάρ Τσαμ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι σε συνέντευξή του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι μια από τις προτεραιότητες του «Τουρκικού Γραφείου Συνεργασίας και Συντονισμού» (TİKA), που ιδρύθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία το 2019 ήταν η ετοιμασία μιας ταινίας σε συνεργασία με το «γραφείο τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης» υπό τον συντονισμού του τουρκικού Υπουργείου και πρόσθεσε ότι είχαν πολύ καλές αντιδράσεις σε αυτό το θέμα.

«Έρχονται αυξανόμενες οι ευκαιρίες οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του κράτους στην Κύπρο, της τδβκ ως εκπρόσωπου του τουρκικού κόσμου στην Μεσόγειο», είπε. Πρέπει, πρόσθεσε, να βγουν εκτός των συνηθισμένων μεθόδων και να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των ξένων τουριστών και να δημιουργήσουν τομείς στους οποίους μπορούν να περάσουν χρόνο αυτοί και να ξοδέψουν χρήματα. 

Σημειώνοντας ότι για τα ανοίγματα που θα κάνουν στον τουρισμό, πρέπει να ανοίξει μια ώρα αρχύτερα το νέο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου, ο κ. Τσαμ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να μπορούν να κάνουν πτήσεις «touch down», να δώσουν τη δυνατότητα επισκέψεων από τρίτες χώρες και να μπορούν να έρχονται και να φεύγουν τα αεροπλάνα.

Πρόσθεσε ότι μεταφέρουν πολλούς τουρίστες στην Τουρκία από χώρες που δεν είχαν ακούσει τα ονόματά τους προηγουμένως και μετά από ορισμένες επισκέψεις στην Τουρκία, αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν νέους προορισμούς, ένας από τους οποίους μπορεί να είναι και η κατεχόμενη Κύπρος.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει ο ίδιος με την κατεχόμενη Κύπρο, αφού έζησε στην κατεχόμενη Λευκωσία τα χρόνια που φοιτούσε στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Είπε ότι ο πατέρας του ανέλαβε καθήκοντα στην τουρκική «πρεσβεία» το 1976 και ότι ο ίδιος παρέμεινε στα κατεχόμενα δύο χρόνια μετά την αναχώρηση της οικογένειάς του για την Άγκυρα, προκειμένου να τελειώσει το λύκειο. 

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση στις τιμές κατοικιών το γ' τρίμηνο 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ