Πώς το Business Development διαμορφώνει τις FinTech

Σε ποιες βιομηχανίες δραστηριοποιούνται οι FinTech; - Η Μαρία Ιωάννου, Head of Business Development Unit, μιλά για τη στρατηγική της ECOMMBX για επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά - «Για εμάς το customer experience είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του»

Στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας, οι FinTech εταιρείες όπως η ECOMMBX παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χρηματοοικονομικού τοπίου. Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», η Μαρία Ιωάννου, Head of Business Development Unit της ECOMMBX, τόνισε τη σημασία του Business Development στην ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρείας. Ανέλυσε τις στρατηγικές που ακολουθούνται για την προσέλκυση νέων πελατών, τη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και την ενίσχυση των εσόδων. Επίσης, εξήγησε πώς η ECOMMBX καταφέρνει να εδραιώσει τη θέση της σε διάφορους τομείς, από τις τεχνολογικές εταιρείες μέχρι τις κατασκευαστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, προσφέροντας ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες.

Ο ρόλος του Business Development στις FinTech

Μιλώντας για τον ρόλο του Business Development στις FinTech, η κ. Ιωάννου εξήγησε ότι «έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρείας. Έχει να κάνει με την εύρεση νέων πελατών, έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση στην τιμολόγηση, την ανάπτυξη σχέσεων με πελάτες και συνεργάτες, καθώς και με τη βελτίωση των διαδικασιών εσωτερικά και την αύξηση των εσόδων της εταιρείας». Όσο για το αν η ECOMMBX κάνει αναθεώρηση διαδικασιών, σημείωσε ότι, «επειδή είμαστε μία εταιρεία που θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, υπάρχει μια αναθεώρηση κάθε κάποιους μήνες. Βλέπουμε πώς πηγαίνουν τα πράγματα, βελτιωνόμαστε αναλόγως των συνθηκών και προχωράμε».

Σε ποιες βιομηχανίες δραστηριοποιούνται οι FinTech

Η Head of Business Development Unit της ECOMMBX εξήγησε ότι το πελατολόγιο της εταιρείας «ποικίλει από διάφορα industries, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε απλά 4-5. Εμείς εστιάζουμε κυρίως στο κομμάτι των τεχνολογικών εταιρειών, γι’ αυτό και είμαστε και FinTech εταιρεία, μετά εννοείται ότι ακολουθούν οι Forex εταιρείες και Gaming. Φυσικά, δεν μπορούσε να λείπει από το portfolio μας το κομμάτι των ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και των construction companies, που έχουν να κάνουν με κατασκευαστικές εταιρείες».

«Πλέον ο κόσμος μας γνωρίζει»

Ερωτηθείσα αν ο κόσμος εμπιστεύεται την ECOMMBX, απάντησε «πλέον πάρα πολύ», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι τόσο δύσκολος ο ρόλος μας όπως ήταν στην αρχή, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία. Πλέον ο κόσμος μας γνωρίζει, είναι το word of mouth που λέμε. Πλέον εμπιστεύονται την εταιρεία, έρχονται και από μόνοι τους, αλλά εννοείται ότι σαν Business Development έχουμε κι εμείς τις δικές μας στρατηγικές για να επεκταθούμε περισσότερο εκεί που θέλουμε».

Σε τι διαφέρει η ECOMMBX από μία παραδοσιακή τράπεζα;

«Εμείς, σαν Electronic Money Institution, κάνουμε περισσότερο focus στο κομμάτι των συναλλαγών που γίνονται μέσα στο internet banking που χρησιμοποιεί ο κόσμος. Η φιλοσοφία των accounts που προσφέρουμε είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των τραπεζών. Οι main διαφορές μας είναι ότι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε καθόλου με το κομμάτι του δανεισμού, των cash, των checks και των credit facilities. Δεν εμπίπτουν δηλαδή κάτω από το credit risk που εμπίπτει μια τράπεζα».

«Άνοιγμα» στην Ελλάδα

Όσο για τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η ECOMMBX, η κ. Ιωάννου σημείωσε ότι έχουν πελάτες «τόσο από διεθνείς χώρες, όσο και από ευρωπαϊκές. Όμως εννοείται ότι είμαστε focus πάνω σε ευρωπαϊκές χώρες περισσότερο, καθώς και η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στην Κύπρο, που εποπτευόμαστε κάτω από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος». Η ίδια συμπλήρωσε ότι έχουν ιδρύσει και μία νέα εταιρεία στην Ελλάδα, σαν ξεχωριστό Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος, «για να διεισδύσουμε και περισσότερο στην ελληνική αγορά. Και κυρίως με το κομμάτι των προσωπικών λογαριασμών για τους individuals και εννοείται και εταιρικούς λογαριασμούς για ναυτιλιακές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».

Το customer experience πάνω από όλα

Στο μυαλό του κόσμου, οι FinTech είναι λίγο… απρόσωπες εταιρείες, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικότητα στην περίπτωση της ECOMMBX. «Για εμάς, το customer experience είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του. Επειδή είμαστε το σημείο αναφοράς και για πελάτες και για συνεργάτες, φροντίζουμε πάντα να κρατάμε ψηλά τον πήχη σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στο κομμάτι της επικοινωνίας αλλά και της άμεσης ανταπόκρισης», ανέφερε η κ. Ιωάννου και συμπλήρωσε ότι η ECOMMBX ξεχωρίζει σε αυτό το κομμάτι. Μάλιστα, όπως επισήμανε, «βλέπουμε ότι ο κόσμος ενθαρρύνεται να μεταφέρει τους λογαριασμούς του από οποιεσδήποτε traditional τράπεζες στην ECOMMBX».

Ασφάλεια στην ECOMMBX

Στην ECOMMBX είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα, διαβεβαίωσε η κ. Ιωάννου, γιατί με ένα πάτημα του κουμπιού ό,τι έχεις στην ECOMMBX το έχεις πίσω στον λογαριασμό σου. «Δεν είμαστε κάποια τράπεζα, όπως έχω πει προηγουμένως, η οποία δίνει δάνεια. Οπότε τα χρήματα δεν είναι ότι πηγαίνουν κάπου αλλού και μετά πρέπει να έρθουν πίσω σε εμάς. Έτσι, with a click of a button που λέμε, τα έχουν πίσω στον λογαριασμό τους».

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο των Αρχών - Αμφιλεγόμενα κινεζικά μέταλλα σε αεροσκάφη Boeing – Airbus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ