Υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες στα ακίνητα – Δεν συμφέρει σε κανένα η πτώση τιμών

Τι λέει για την πορεία των τιμών ο πρόεδρος του συνδέσμου εκτιμητών ακινήτων Πόλυς Κουρουσίδης

Η εξωγενής ζήτηση είναι αυτή που κυρίως σπρώχνει τις τιμές των ακινήτων προς τα πάνω ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να δαιμονοποιούμε, καθώς έρχονται ξένοι επενδυτές στο νησί, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η ανεργία και μπαίνει συνάλλαγμα στην οικονομία.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του συνδέσμου εκτιμητών Πόλυς Κουρουσίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι καλό είναι να υπάρχει σταθεροποίηση στις τιμές. Για να προσθέσει λέγοντας ότι όσο μπορούν οι Κύπριοι να προχωρούν σε αγορές αυτό είναι θετικό. Άλλωστε όπως είπε, η πλειοψηφία των αγορών, γύρω στο 60% γίνεται από Κύπριους. Με €200 χιλ. μπορεί κάποιος να βρει διαμέρισμα και €250-300 χιλ. σπίτι, είπε. Υπάρχουν ευκαιρίες και αυτό φαίνεται και από τα αγοραπωλητήρια έγγραφα που αφορούν Κύπριους αγοραστές, πρόσθεσε. Δεν συμφέρει σε κανένα να υπάρχει πτώση τιμών, καθώς όταν μειώνονται οι αξίες αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια και χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες.

Ερωτηθείς για το μειωμένο συντελεστή του ΦΠΑ 5% στα ακίνητα, ο κ. Κουρουσίδης σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι φαίνεται να γίνεται αποδεκτό να μην υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ διαμερισμάτων και οικιών. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυσκολεύει η προσπάθεια για το e-kalathi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ