Στη Λευκωσία διεθνές συνέδριο για ασφάλεια στα κατασκευαστικά έργα

Θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου 2023 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στην Έγκωμη

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) διοργανώνει το 8ο Διεθνές Συνεδρίου Ασφάλειας και Υγείας στα Κατασκευαστικά Έργα με τίτλο «Respect Human Rights – Everyone has a Role to Play» και σύνθημα «Focus on People – Join Vision Zero», στις 26 και 27 Μαΐου 2023 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στην Έγκωμη.

Ανακοίνωση του ΣΠΟΛΜΗΚ αναφέρει ότι το Συνέδριο εντάσσεται στις δραστηριότητες της παγκόσμιας εκστρατείας “Vision Zero” του Διεθνούς Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA) και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συν-διοργανωτές το Τμήμα Κατασκευών του Οργανισμού ISSA και το Γερμανικό Ινστιτούτο Υποχρεωτικής Ασφάλισης και Πρόληψης Ατυχημάτων στον Κατασκευαστικό Τομέα (BG BAU) και υποστηρικτές το ΕΤΕΚ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) και ο Διεθνής Οργανισμό Συντονιστών Ασφάλειας και Υγείας στις Κατασκευές (ISHCCO). Επίσης, εντάσσεται στις δραστηριότητες της Γενικής Συνέλευσης του ECCE, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον ΣΠΟΛΜΗΚ στην Κύπρο στις 25 Μαΐου 2023.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η προστασία και η ενίσχυση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η επικέντρωση στον άνθρωπο, για να επιτευχθεί το όραμα «Μηδέν Ατυχήματα». Το όραμα αυτό, επιπρόσθετα από στόχο της παγκόσμιας εκστρατείας Vision Zero του Οργανισμού ISSA, αποτελεί στόχο του νέου Στρατηγικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία 2021-2027 και της Στρατηγικής της Κύπρου για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2021-2027.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 14 ομιλητές από 7 διαφορετικές χώρες και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 Κεντρικές Ομιλίες, 3 ενότητες με τα θέματα «Focus on People», «Leadership» και «Everyone has a role to play» και 3 εργαστήρια σε αντίστοιχα θέματα με την ενεργή συμμετοχή των συνέδρων. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση εξοπλισμού και υπηρεσιών για τα θέματα ασφάλειας και υγείας και τα κατασκευαστικά  έργα.

Διαβάστε επίσης: Στην Επ. Οικονομικών το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στις κατοικίες

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ