Μας πιάσανε στον «ύπνο» με νέες αυξήσεις στα καύσιμα - Αιφνίδια άνοδος στις τιμές 

Προειδοποιεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών για νέο κύμα αυξήσεων εντός του επόμενου δεκαημέρου

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, για το μέχρι πού θα φτάσουν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, αποκαλύπτοντας πως μετά τον τερματισμό της επιδότησης του ΦΠΑ στα καύσιμα την 1η Απριλίου φαίνεται να παρατηρούνται αυξήσεις επί αυξήσεων σε διάφορα πρατήρια ανά το παγκύπριο. Μιλώντας σήμερα στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Δρουσιώτης, ανέφερε πως ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα έχουν παρατηρηθεί σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, κάτι για το οποίο όπως είπε, ο Σύνδεσμος είχε προειδοποιήσει πως θα γινόταν. 

“Από την ημέρα που καταργήθηκε η επιδότηση των καυσίμων έχουν ανέβει η τιμή της βενζίνης κατά μέσο όρο 13 σεντ, με τον φόρο των 8.3 σεντ να περιλαμβάνεται στο ποσό και το πετρέλαιο κίνησης 9.5 σεντ το λίτρο, από την 1η Απριλίου”, σημείωσε ο κ. Δρουσιώτης, επισημαίνοντας πως η μεγάλη αύξηση ήρθε τη Δευτέρα, όταν μία εταιρεία ανακοίνωσε 5 σεντ αύξηση στη βενζίνη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακόμα μία εταιρεία ανακοίνωσε άνοδο της τάξεως των 1,7 σεντ. “Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα να αυξηθεί σε παγκύπρια κλίμακα η τιμή της βενζίνης κατά 4 σεντ μέσα σε 4-5 μέρες”, υπογράμμισε.  

Ερωτηθείς για το εάν το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί και για το κατά πόσο ο Σύνδεσμος αναμένει πρόσθετες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ο κ. Δρουσιώτης απάντησε πως δυστυχώς οι εκτιμήσεις είναι ότι τις επόμενες 10 περίπου μέρες, δεδομένου πως έρχονται φορτία κάθε 8 με 10 μέρες, θα υπάρξει νέο κύμα αυξήσεων. 

Υπέδειξε δε, πως κατά την άποψή του οι αυξήσεις αυτές θα είναι χαμηλότερες των 5 σεντ, ενώ τόνισε πως πέραν αυτού παραμένει άγνωστο το πως θα διαμορφωθούν οι τιμές στη συνέχεια. 

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό μήνυμα Ελλάδας προς Κύπρο για Interconnector: «Συμφωνείστε αλλιώς..»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ