Η Τουρκία αναθεωρεί προς τα πάνω τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Τουρκία θα αυξήσει τις εκτιμήσεις για τις ποσότητες φυσικού αερίου που ανακάλυψε στην Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία αναμένει να αυξήσει τις εκτιμήσεις της για την ποσότητα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και σκοπεύει να προβεί σε ανακοινώσεις εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με άτομα που έχουν άμεση γνώση του θέματος, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε μια σημαντική αναθεώρηση της αρχικής ανακάλυψης 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο, μόλις ολοκληρωθεί η διερευνητική γεώτρηση αυτόν τον μήνα, ανέφεραν τα ίδια άτομα, ζητώντας να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος.

Η ανακάλυψη ενέργειας στη Μαύρη Θάλασσα είναι κρίσιμη για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, το οποίο παρασύρεται από την ανάγκη εισαγωγής σχεδόν όλων των 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που καταναλώνει η χώρα ετησίως.

Η διάτρηση σε βάθος περίπου 4.500 μέτρων (15.000 πόδια) στην ανακάλυψη Tuna-1 θα διεισδύσει σε δύο επιπλέον σχηματισμούς που φαίνονται πολλά υποσχόμενοι, δήλωσε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ενέργειας τον περασμένο μήνα.

Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένα δεύτερο τρυπάνι είναι πιθανό να μετακινηθεί στην περιοχή το επόμενο έτος.

Η Άγκυρα έχει επεκτείνει δραματικά την εξερεύνηση ενέργειας στη Μαύρη Θάλασσα και αμφισβητώντας τα νερά της ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.

Ωστόσο «η Τουρκία φαίνεται πρόθυμη να ψάξει για να βρει ενεργειακά αποθέματα ώστε να απεμπλακεί από  τη μεγάλη της εξάρτηση σε εισαγωγές από το Ιράν, το Ιράκ και τη Ρωσία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι έρευνες έπληξαν την κυβέρνηση σε εδαφικές διαφορές με την Ελλάδα και την Κύπρο στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ