Πρόστιμο £61,6 εκατ. στην Citigroup επέβαλαν οι αρχές της Βρετανίας

Οι αποτυχίες της στον έλεγχο των συναλλαγών της, ύστερα από ένα περιστατικό «flash crash» το 2022, οδήγησε σε τεράστιες πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη.

Πρόστιμο επέβαλαν την Τετάρτη οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας στην αμερικανική τράπεζα Citigroup για αποτυχίες της στον έλεγχο των συναλλαγών της, ύστερα από ένα περιστατικό «flash crash» το 2022, το οποίο οδήγησε σε τεράστιες πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) και η Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης (PRA) επέβαλαν συνδυαστικά πρόστιμα ύψους 61,6 εκατομμυρίων στερλινών (78,3 εκατ. δολαρίων) για παραλείψεις του τμήματος της αμερικανικής τράπεζας στο Λονδίνο, Citigroup Global Markets Limited.

Η Citigroup έχει έκτοτε λάβει μέτρα για την ενίσχυση των ελέγχων της, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας.

«Αποτυχίες στα συστήματα και τους ελέγχους της εταιρείας οδήγησαν στην πώληση μετοχών, συνολικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν θα έπρεπε να είχαν πωληθεί», τονίζει η FCA, σε σχέση με τη λεγόμενη λανθασμένη συναλλαγή "Fat Finger".

Από την πλευρά της, η PRA αναφέρει ότι «ένας έμπειρος χρηματιστής εισήγαγε λανθασμένα εντολή», πώλησης.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πενταπλασίασαν τα τετραγωνικά των σπιτιών τους οι Κύπριοι μέσα σε 70 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ