Προς την έξοδο οδηγούνται 200 υπάλληλοι της Alpha Bank

Στόχος της Τράπεζας είναι περίπου το 30% του συνόλου του προσωπικού, δηλαδή γύρω στα 200 με 220 άτομα, να πατήσουν το κουμπί εξόδου.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Η Alpha Bank έχει δώσει την επιλογή αποχώρησης μέσω ενός νέου Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου για τους υπαλλήλους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, στόχος της Τράπεζας είναι περίπου το 30% του συνόλου του προσωπικού, δηλαδή γύρω στα 200 με 220 άτομα, να πατήσουν το κουμπί εξόδου.

Η Alpha Bank στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε στο εργατικό της δυναμικό 679 τραπεζικούς υπαλλήλους, με τον αριθμό που έχει τεθεί ως στόχος για τον αριθμό των εργαζομένων που θα παραμείνουν μετά την ολοκλήρωση του Σχεδίου Εθελούσιας Εξόδου να κυμαίνεται στους 450 με 470.

Το ποσό αποζημίωσης του Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις ετήσιους ακαθάριστους μισθούς ενώ έχει ως μέγιστο ποσό τις €200.000.

Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου φαίνεται ότι ξεκινήσει την λειτουργία του κατά την τρίτη βδομάδα του παρόντος μηνός.

Επίσης το συνολικό ποσό αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το ποσό των υπολειπόμενων ακαθάριστων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση με πάλι μέγιστο ποσό τις €200.000.

Σημειώνεται ότι υπάρχει αίτημα εκ μέρους της Τράπεζας προς τον Έφορο Φορολογίας για το ποσό αποζημίωσης που θα καταβληθεί να είναι αφορολόγητο.

Η Τράπεζα σημειώνει ότι δύναται κατά την απόλυτο κρίση της, να αποδεχτεί ή όχι οποιοδήποτε αίτημα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ