Το Bitcoin ξανά σε άνοδο μετά την εκτόξευση σε νέο ιστορικό υψηλό

Ακόμη και θεσμικοί επενδυτές που κάποτε απέφευγαν το νόμισμα λόγω των απότομων και ανώμαλων διακυμάνσεων του, έχουν αρχίσει να δεσμεύουν χρήματα και μακροπρόθεσμα

Το Bitcoin σημείωσε νέα άνοδο την Τετάρτη μετά από μια προσωρινή υποχώρηση από ένα ιστορικό υψηλό που είχε καταγράψει περίπου 24 ώρες νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν σημάδια ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Το Bitcoin σημείωσε άλμα 5% κατά τη λειτουργία των ασιατικών αγορών σε ένα ενδοημερήσιο ανώτατο όριο των 66.540 δολαρίων στις ασταθείς συναλλαγές, όχι πολύ μακριά από το υψηλό ρεκόρ της Τρίτης των 69.202 δολαρίων. Τελικά βρέθηκε με άνοδο 4% στα 65.946 δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η άνοδος του ψηφιακού κεφαλαίου - έχοντας ήδη αυξηθεί κατά 55% μέχρι στιγμής για το έτος - έχει τροφοδοτηθεί από επενδυτές που ρίχνουν χρήματα σε αμερικανικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων που συναλλάσσονται στις ΗΠΑ και την προοπτική ότι τα παγκόσμια επιτόκια μπορεί να πέσουν.

Η έγκριση 11 ETF Bitcoin από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου είχε σηματοδοτήσει μια στιγμή ορόσημο για τον κλάδο, μετά από έναν δεκαοκτάμηνο που μαστιζόταν από μια σειρά εταιρικών χρεοκοπιών και σκανδάλων.

Ακόμη και θεσμικοί επενδυτές που κάποτε απέφευγαν το νόμισμα λόγω των απότομων και ανώμαλων διακυμάνσεων του, έχουν αρχίσει να δεσμεύουν χρήματα και μακροπρόθεσμα, πράγμα που οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να βοηθήσουν στη διατήρηση του τελευταίου σκέλους του ράλι του.

Η πρόσφατη αισιοδοξία για το bitcoin έχει μεταδοθεί και σε άλλα κρυπτονομίσματα, με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, να σημειώνει άνοδο περισσότερο από 60% για το έτος.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι είναι δύσκολο να ξεπεραστεί η κερδοσκοπική φύση αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ-Reuters

Διαβάστε επίσης: Πόσο στοίχισε στον Zuckerberg το παγκόσμιο μπλακάουτ σε Facebook και Instagram;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ