Crypto: Έσπασε το φράγμα των 30.000

Ωστόσο, το Bitcoin υποχωρεί περισσότερο από 50% από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021

Πάνω από τα 30.000 δολάρια σκαρφάλωσε το bitcoin, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022, σημειώνοντας ράλι 80% από την αρχή του έτους.

Ωστόσο, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποχωρεί περισσότερο από 50% από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021.

«To όριο των 30.000 είναι πολύ σημαντικό τόσο για τεχνικούς όσο και για θεμελιώδεις λόγους», δήλωσε ο Mati Greenspan, Διευθύνων Σύμβουλος της Quantum Economics. «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπήρξε μια αντίσταση, η οποία επιτέλους έσπασε. Αυτή είναι η πρώτη φορά που περάσαμε αυτό το επίπεδο μετά την κατάρρευση των Terra/Luna και Three Arrows Capital. Βασικά σημαίνει ότι το bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως μετά την κατάρρευση της FTX», πρόσθεσε.

Επόμενος στόχος τα 30.800
Η άνοδος του Bitcoin πάνω από τα 30.000 δολάρια έρχεται μετά από μια λεγόμενη συμπίεση της ζώνης Bollinger τον Ιανουάριο. Η συμπίεση τότε είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη κίνηση προς τα πάνω, που μοιάζει με την ανοδική έκρηξη της Τρίτης. Οι αναλυτές που παρακολουθούν τεχνικά μοτίβα βλέπουν τώρα την περιοχή των 30.800 δολαρίων ως πρώτο πιθανό στόχο, πριν φτάσει στα 31.200.

Σίγουρα, ο κλάδος της κρυπτογράφησης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιο έλεγχο από τις εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές. Η Coinbase Global δήλωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που δηλώνει την πρόθεσή της να ασκήσει αγωγή. Η SEC μήνυσε τον μεγιστάνα των κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν για φερόμενη παραβίαση των κανόνων για τις κινητές αξίες. Επιπλέον, η Επιτροπή εμπορευμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ μήνυσε τον ιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao για υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανονισμών παραγώγων.

Ωστόσο,το ράλι του Bitcoin συνεχίστηκε και τον προηγούμενο μήνα μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι αναλυτές λένε ότι η πτώση της ρευστότητας σε χαμηλό 10 μηνών θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει την ανάκαμψη, τουλάχιστον εν μέρει.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι θα «καούν» με το πετρέλαιο στα 100 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ