Citibank: Στο φεγγάρι οι τιμές του Bitcoin μέχρι τα τέλη του 2021 - $318.000

Διέρρευσε ανάλυση από στελέχη της Citibank οι οποίοι βλέπουν το Bitcoin να οδεύει στις 318.000 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2021!

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Διέρρευσε ανάλυση από στελέχη της Citibank οι οποίοι βλέπουν το Bitcoin να οδεύει στις 318.000 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2021!

Αναλυτές του χρηματοοικονομικού γίγαντα της Citibank, με έδρα της ΗΠΑ, έγραψαν έκθεση στην οποία καταγράφονται οι ομοιότητες μεταξύ της αγοράς χρυσού της δεκαετίας του 70 και της σημερινής αγοράς του Bitcoin.

Η αγορά του Bitcoin χαρακτηρίστηκε από σημαντικές μεταβολές των τιμών, «ακριβώς όπως όλα τα προϊόντα που διατηρούν μια μακροπρόθεσμη τάση», δήλωσε ο Thomas Fitzpatrick, επικεφαλής των χρηματοοικονομικών προϊόντων της CitiFX , σε έκθεσή του που προοριζόταν αποκλειστικά για την τράπεζα και τους θεσμικούς πελάτες της.

Η αναφορά διέρρευσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα από τον χρήστη στο Twitter "ClassicMacro" το προηγούμενο Σάββατο, με τον χρήστη του Twitter να αναφέρει ότι ο συγγραφέας της έρευνας είναι οπαδός των στόχων της Σελήνης, αναφερόμενος στις δυνητικά ψηλές τιμές που θα πάρει το Bitcoin.

Ο Fitzpatrick παρέθεσε το εβδομαδιαίο διάγραμμα του bitcoin και χρησιμοποίησε την τεχνική ανάλυση (TA) των προηγούμενων υψηλών και χαμηλών τιμών για να καθορίσει έναν στόχο 318.000 $ έως τον Δεκέμβριο του 2021.

«Αυτό το είδος τεχνικής ανάλυσης έχει μικρή αξία», σχολίασε στο tweet του ο ClassicMacro. «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μαντέψουμε στόχους στο χρόνο με το TA. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η τιμή είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. "

Το στέλεχος της Citibank πρόβαλε την «εκθετική κίνηση» του bitcoin 2010-11 ως κάτι «που θυμίζει» την αγορά χρυσού της δεκαετίας του 1970.

Ο χρυσός είχε βιώσει μια πενηνταετία με περιορισμένο εύρος τιμών που κυμαίνονταν μεταξύ 20 και 35 δολαρίων πριν προκύψει ξέσπασμα στις τιμές του χρυσού μετά τις αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική από τον Αμερικανό Πρόεδρο Nixon το 1971.

Η αποσύνδεση του χρυσού από το νομισματικό σύστημα και το παραστατικό χρήμα (fiat money), η πανδημία COVID-19 και η επιθυμία των κεντρικών τραπεζών να ακολουθήσουν επιθετικά προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μελλοντική εκρηκτική αύξηση των τιμών του Bitcoin, σύμφωνα με τον Fitzpatrick.

«Οι αναγνώστες λατρεύουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα», σχολίασε το ClassicMacro. «Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι ότι οι πελάτες της Citi εκτίθενται στην θεωρία του bitcoin moon», εννοώντας τις θεωρίες που οδηγούν τις τιμές του Bitcoin στο φεγγάρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ