Επόμενη στάση του Bitcoin τα $20.000

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 9,2% στα $15,301 χθες στη Νέα Υόρκη, με τους αναλυτές να βλέπουν την ανοδική πορεία να συνεχίζει.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Το Bitcoin βρίσκεται σε ανοδική πορεία για άλλη μια φορά, ξεπερνώντας τις 15.000 δολάρια με τους αναλυτές να βλέπουν την ανοδική πορεία να συνεχίζει.

Είτε πρόκειται για την αβεβαιότητα από τις εκλογές των ΗΠΑ, είτε για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πορεία της πανδημίας και τον φόβο νέας παγκόσμιας παρατεταμένης ύφεσης τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 9,2% στα $15,301 χθες στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι με επιβολή νόμου έγινε κατάσχεση χιλιάδων Bitcoin, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, στις 3 Νοεμβρίου που συνδέθηκαν με τη Silk Road. Η δράση αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στην ιστορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το ψηφιακό νόμισμα επωφελήθηκε από επενδύσεις υψηλού προφίλ από την Square Inc. και τον Paul Tudor Jones. Το JPM Coin της JPMorgan Chase & Co. χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση πληρωμής για πρώτη φορά.

Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι το Bitcoin μπορεί να είναι μέθοδος διαφοροποίησης χαρτοφυλακίου σε περιόδους αβεβαιότητας, οπότε γεγονότα όπως τα Lockdown σε ολόκληρη την Ευρώπη ή καθυστερήσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων των ΗΠΑ θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την άνοδό του.

Μετά την ανάδειξη των ιδιαίτερα των υψηλών τιμών του Ιουνίου 2019 στα $13.800, η επόμενη στάση είναι ίσως τα $20.000, δήλωσε ο τεχνικός στρατηγικός αναλυτής της Fundstrat Global Advisors LLC, Rob Sluymer, σε σημείωμα του περασμένου μήνα.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι, φυσικά, ευμετάβλητος. Το Bitcoin έχει πραγματοποιήσεις απότομες αυξήσεις πριν, ιδίως τον Δεκέμβριο του 2017 και τα μέσα του 2019, πριν από τις μεγάλες πτώσεις. Και πολλοί στρατηγικοί αναλυτές και επενδυτές είναι δύσπιστοι.

Η Whitney Tilson της Empire Financial Research δήλωσε σε email την Τετάρτη ότι εξακολουθεί να θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως «ένα σύστημα τεχνολογικής ελευθερίας pump-and-dump» και συνιστά στους περισσότερους επενδυτές να τα αποφύγουν.

Ωστόσο, ορισμένοι βλέπουν την ανοδική πορεία του κρυπτονομίσματος ότι θα συνεχίσει. «Η προηγούμενη "αντίσταση" στην τιμή του Bitcoin ήταν στις 10 χιλιάδες δολάρια ενώ μπορεί να μεταβεί στις 20.000 δολάρια το 2021», δήλωσε ο Mike McGlone, αναλυτής χρηματοοικονομικών στοιχείων στο Bloomberg Intelligence.

«Όταν η προσφορά παραμένει σταθερή, η ζήτηση μένει ως ο μόνος παράγοντας που ορίζει την τιμή ενώ οι περισσότεροι δείκτες παραμένουν θετικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ