Έτσι επιβιώνουν οι αεροπορικές εταιρείες από τον κορωνοϊό

Αυξάνονται οι ζημιές στην αεροπορική βιομηχανία όσο εξαπλώνεται η πανδημία.

Είναι πολύ δύσκολο για τις αεροπορικές εταιρείες να γεμίσουν με επιβάτες τα αεροπλάνα τους εν μέσω του κορωνοϊού, κάτι που φυσιολογικά προκαλεί αλυσιδωτές οικονομικές επιπτώσεις, ωστόσο φαίνεται πως μετά από πολλές εβδομάδες «ξηρασίας», έχει βρεθεί λύση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πολλές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια τους, ωστόσο αντί για επιβάτες μεταφέρουν διάφορα εμπορευματικά φορτία που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων από φάρμακα και κινητά smartphones, μέχρι κορεατικές φράουλες.

Εταιρείες όπως η Cathay Pacific Airways, η Korean Air Lines Co, και η American Airlines, μεταφέρουν πλέον περισσότερες ποσότητες αγαθών για να ανταποκριθούν στην ζήτηση που ολοένα και αυξάνεται. Οι εμπορικές πτήσεις αυξήθηκαν πάνω από 10% τις τελευταίες εβδομάδες και οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να προβούν σε περαιτέρω προμήθειες αγαθών αν και δεν υπάρχει αρκετή χωρητικότητα μέσα στα αεροπλάνα, εξαιτίας των δραστικών περικοπών στην αεροπορική βιομηχανία γενικότερα.

Η μείωση των εσόδων λόγω πανδημίας έφερε τεράστιες ζημιές, ενώ η επιβατική κίνηση μειώθηκε σχεδόν 90%, κάτι που έκανε ακόμα πιο έντονη την ανάγκη για στροφή στις εμπορικές πτήσεις. Την ίδια ώρα, σημαντικό ρόλο έπαιξε η αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικό εξοπλισμό σε όλο τον κόσμο.

«Τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όσο μειώνεται η επιβατική κίνηση, τόσο αυξάνονται οι προσδοκίες ότι οι εμπορικές πτήσεις θα βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες να ανακάμψουν», δήλωσε ο Um Kyung-a, αναλυτής της Shinyoung Securities Co. στη Σεούλ, για να προσθέσει ότι « το γεγονός της πτώσης των τιμών πετρελαίου παγκοσμίως ευνοεί τη μεταφορά εμπορευμάτων από τις αεροπορικές αφού συμβάλλει στη περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων».

Σε διαφορετικές συνθήκες, όπως συνηθιζόταν περίπου οι μισές ποσότητες αγαθών μεταφερόντουσαν μέσα σε «εξειδικευμένα φορτία», ενώ οι υπόλοιπες μέσα από επιβατικές πτήσεις.

Τέλος, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών , οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως μπορεί να απωλέσουν μέχρι $252 δις. σε έσοδα μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ